Tento rok sme vás informovali už o niekoľkých pripravovaných biografických filmoch zo života populárnych hudobníkov. A chystá sa ďalší. Životný príbeh Anthonyho Kiedisa sa stal námetom na pripravovaný celovečerný film, v ktorom budú mať diváci možnosť nahliadnuť nielen za oponu diania v Red Hot Chili Peppers, ale aj do jeho súkromia.

Spoločnosť Universal Pictures získala práva na sfilmovanie knižnej autobiografie Anthonyho Kiedisa. Profil frontmana americkej kapely Red Hot Chili Peppers vyšiel v roku 2004 pod názvom Scar Tissue. Celovečerný film, ktorý z knihy vzíde, je v aktuálne v štádiu príprav. Produkovať ho budú Brian Grazer, Guy Oseary a samotný Kiedis.

Scar Tissue sa po vydaní dostala na vrchol rebríčka knižných bestsellerov New York Times. Približuje "úprimný príbeh o Kiedisovom živote, vrátane jeho úlohy speváka a textára Red Hot Chili Peppers a jeho boja so závislosťou. Obsahuje hlboko nekonvenčný príbeh otca a syna na pozadí punkovej scény 70. a 80. rokov v Los Angeles," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení. Universal Pictures vo svojom filmovom spracovaní sľubuje "šokujúco úprimný portrét umelca, narkomana a lídra".

Dátum vydania filmu ešte nie je známy, rovnako ako obsadenie a meno režiséra. Samotný Anthony Kiedis spočiatku vydanie knižných memoárov ľutoval, pochopil však, že to celé malo svoj význam. "Knihu som chvíľu ľutoval, pretože je za ňou bolesť. Ale potom som začal vidieť dlhodobé pozitívne ohlasy. Ľudia to čítali v nemocniciach, vo väzniciach a školách a malo to pozitívny efekt," povedal pre The Sun v roku 2016.

"Uvedomil som si, že celý zmysel písania tejto knihy nebol pre mňa, ale aby som ukázal, že niekto môže ísť úplne dole a vrátiť sa naspäť a mať produktívny, úspešný, šťastný a zaujímavý život. A tak, nech som si prešiel akoukoľvek hanbou, bolesťou, ťažkosťami či nepohodou, stálo to za to, pretože za mnou prichádza množstvo ľudí, že ich deti si to prečítali a dali sa dokopy," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)