Rodina zosnulej speváčky Whitney Houston oficiálne pozvala na sobotnú poslednú rozlúčku aj jej exmanžela Bobbyho Browna. "V poslednú chvíľu rodina začala mať pocit, že Bobbyho prítomnosť prispeje k pokojnej atmosfére na pohrebe, aj keď niektorí boli proti," uviedli nemenovaní príbuzní interpretky. Spevák pozvanie údajne prijal.

Posledná rozlúčka so 48-ročnou Whitney Houston sa uskutoční v sobotu v New Hope Baptist Church v jej rodnom Newarku, pričom fanúšikovia ju budú môcť sledovať online. Rodina zosnulej speváckej hviezdy totiž súhlasila s prítomnosťou jednej kamery vo vnútri kostola. Obrad bude slúžiť pastor a gospelový spevák Marvin Winans, ktorý v roku 1992 zosobášil Houston a Bobbyho Browna.

Smútočnú reč by mali predniesť aj herec Kevin Costner a producent Clive Davis, ktorý so speváčkou spolupracoval od začiatku jej kariéry. "Rodina Whitney Houston je zničená, ale držia sa. Clive je pre nich po celý čas veľkou oporou. Každú chvíľu s ním hovoria a zohráva tiež veľkú rolu v plánovaní jej pohrebu," uviedol zdroj. Na pohrebe okrem toho zaspievajú Aretha Franklin a Stevie Wonder. Speváčku následne pochovajú na Fair View Cemetery vo Westfielde.

Whitney Houston - I Will Always Love You

Pri tejto príležitosti plánuje polícia uzavrieť niekoľko ulíc v okolí New Hope Baptist Church. Riaditeľ newarskej polície Samuel A. DeMaio taktiež vyzval fanúšikov, aby zostali doma a smútočný obrad si radšej pozreli v televízii. DeMaio okrem toho uviedol, že z pohrebného ústavu do spomínaného kostola sa neuskutoční žiaden sprievod. Whitney Houston skonala v sobotu 11. februára po tom, čo ju našli bez známok života vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills. Jej smrť pravdepodobne spôsobila kombinácia antidepresív s aktívnou látkou alprazolam s ďalšími liekmi a alkoholom. Pitvu vykonali v nedeľu, presná príčina úmrtia však bude známa až po výsledkoch toxikologických testov.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Whitney Houston