Nedeľné druhé kastingové kolo speváckej šou SuperStar prinieslo na obrazovky televízií Markíza a Nova znova množstvo nadšených uchádzačov o titul superspeváka. Niektorým sa podaril spraviť krok vpred k svojmu snu, no prišli aj takí, ktorí by už vážne nemali nikdy používať svoje hlasivky na spev. Presvedčte sa sami v priložených videách.

Svoje áno si vypočulo zopár talentovaných spevákov, v zostrihu však dominovali najmä divácky obľúbenejšie vystúpenia pozostávajúce zo speváckych antitalentov, kandidujúcich na víťazov hviezdnej roty. V niektorých prípadoch však nepobavili iba samotní súťažiaci, ale aj porotcovia, ktorí nešetrili originálnymi hodnoteniami na ich adresu.

Netradičné výkony inšpirovali k netradičným hodnoteniam

Tunde Zsigmondová to v SuperStar skúsila so skladbou Si sám od slovenskej speváčky Tiny. Už Haberov pobavený pohľad prezrádzal, že mladá súťažiaca nemá žiadne šance, čo potvrdil aj verdikt Ondřeja Soukupa: "Zvuk  zubnej vŕtačky je blaho proti tomu, keď ty spievaš. Je to podobné, ale horšie. Za mňa skutočne nie a obávam sa, že hovorím za všetkých." Kruté, ale oprávnené hodnotenie zaklincoval Habera prirovnaním "speváčkinej" farby hlasu k močeniu na plech. Aspoň vieme, čím sa zabával, keď bol malý...



Aj v tomto ročníku súťaže sa prišiel ukázať viacerými kastingami ostrieľaný Peter Koller, ktorý v predchádzajúcej sérii zažiaril v hviezdnej rote, na čo bol aj patrične hrdý. Pred porotu paradoxne ani tento raz nepredstúpil so snahou postúpiť. Išlo mu najmä o to, aby znova stretol svojho obľúbeného porotcu Pavla Haberu, ktorého už oslovoval ako starého známeho – "Pavlíček". Prezradil však aj ďalší svoj zámer, kvôli ktorému prišiel. "Prišiel som, aby som urobil boom do médií," povedal Peter. To sa mu však ani v tomto ročníku nepodarilo, Ewa Farna dokonca počas jeho vystúpenia odišla z porotcovského kresla.

"Vyvíjaš sa. Ty si prípad, na ktorom vidno, že pracuješ na sebe, je to horšie ako minule a smeruješ k absolútnej dokonalosti," zhodnotil Petrov "pokrok" s úsmevom Habera. Kollerov sen naspievať dueto so svojím hudobným idolom sa tak znova zosypal ako domček z karát.



S veľkou túžbou postúpiť však predstúpila pred porotu Eva Feuereislová. To, že jej vystúpenie na porotcov nezapôsobilo bolo vidno už počas Evinho spevu v ich tvárach. Slovné zhodnotenie to iba potvrdili. "Absolútne to tam nefunguje. S tebou sem vošlo strašne veľa pesimizmu," vyjadril sa Habera. O niečo drsnejší bol Soukup. "Ty môžeš postúpiť jedine v prípade, že tvoj priateľ je Mike Tyson, ktorý by nám inak rozbil hubu a my by sme ťa museli pustiť ďalej."

Prišli aj takí, za ktorých bola porota vďačná Bohu

Jednou z nich bola Adéla Husárová, ktorá sa pred kamerou vyrozprávala so svojho smútku za zosnulým otcom. Bolesť z jeho odchodu teraz, podľa jej vlastných slov, vkladá do svojho spevu, ktorý porotu očaril. "To je dar od Boha, ďakujte Bohu, že máte tak krásne zastrený hlas, pretože čo sa nedá naučiť, je farba hlasu." S týmito slovami poslal do divadla mladú speváčku Ondřej Soukup.



K tým, ktorí porotu skutočne zaujali, patrila v nedeľnom zostrihu aj Tereza Mandzáková, ktorá vsadila na pieseň speváčky Mary J. Blige. Na Soukupovo požiadanie pridala ešte aj slovenskú ľudovú pieseň. A porotcov si ňou získala na plnej čiare. "Zdá sa, že spievaš výborne. Sme veľmi radi, že si tu bola, pretože si nám priniesla veľké potešenie," pochválil sympatickú osemnástku z Humenného Paľo Habera.

Druhé kolo kastingov žiaľ veľa postupujúcich talentov neodhalilo. Diváci, ktorí dúfali, že nájdu svojho favorita si tak na svoje moc neprišli. No naopak tí, ktorí sledujú kastingy práve kvôli pobaveniu z hrozných speváckych výkonov si mali na čom pochutnať. O adeptov do hviezdnej roty túto nedeľu nebola núdza. Ostáva len dúfať, že o týždeň sa konečne objavia súťažiaci, z ktorých nám bude môcť v pozitívnom zmysle spadnúť sánka.



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto a video: TV Markíza