Possimiste je umelkyňa zahalená rúškom tajomstva, ktorej tvár ešte nikto nevidel. Svoju identitu doteraz utajovala a práve na Slovensku vystúpi vôbec po prvýkrát na verejnosti. Devätnásťročná hudobníčka, speváčka a textárka pricestuje v marci do Popradu predstaviť svoju tvorbu v rámci ďalšieho pokračovania série hudobných večerov Subliminal.

Po jesennej návšteve ambient-dubstepového Solitude z Anglicka, učarovala organizátorom tajomná Possimiste. Na verejnosti sa jej hudba objavila v lete 2010, no svoju identitu dodnes skrýva za rozprávkové bytosti žijúce v zázračnej krajine v objatí prírody, s ktorou je sama výrazne prepojená. Škriatkovia, zvieratá, vtáky, knihy, folklór, záhady či smutné príbehy lásky. To všetko uvádza ako zdroje svojej inšpirácie a dodáva: "Rada rúcam hranice hudobných žánrov. Verím v hudbu a verím aj v to, že práve hudba je obsiahnutá vo všetkom okolo nás."

Possimiste - Behind the Seas

Prvých päť singlov jej vyšlo ako voľne stiahnuteľné skladby na internete. Tá najnovšia, Behind The Seas, sa dočkala aj videoklipu a objavila sa v mnohých reklamách, dvoch filmoch a viac ako 50 videách. Possimiste momentálne pracuje na svojom novom albume a práve v piatok 23. marca odznie v Groteska Art Caffe jej hudba po prvý raz naživo. Večer doplnia DJskými setmi aj domáci Monogram, Michael Kelso a rezident Lixx.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Kristína Sagan.