Tento rok si slovenská rocková kapela pripomína už 20 rokov svojej existencie. V rámci trojhodinového programu odohrá Orchester Bronislava Dobrotu (OBD) svoj koncert v rôznych zostavách, ktoré sa behom rokov mierne obmieňali, vrátane tej úplne pôvodnej.

Vo štvrtok, 8. augusta, sa v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) okolo speváka Romana "Gala" Galvánka a gitaristu Broňa Dobrotu, ktorí tento koncert odohrajú kompletne, vystriedajú za bicími Martin Valihora a Tomáš "Tuleň" Vojtek, na base sa predstavia Martin "Žumo" Zimányi a Oskar Rózsa. Ďalej gitaristi Dušan Hrdlík a Mário "Marec" Oravský, perkusionista Oliver Ďurčo, trumpetista Martin Ďurdina, či Rišo "Koňo" Šimurka na saxofóne a flaute.

Počas koncertu odznejú nielen všetky najznámejšie, či menej známe skladby kapely, ale aj pár zbrusu nových pesničiek, ktoré sa objavia aj na výberovom albume. Ten chce kapela vydať ešte tento rok a rada by to stihla už do termínu výročného koncertu. Unikátnym sa stane nielen tým, že sa na pódiu stretnú všetci terajší či minulí členovia kapely, ale aj množstvom gratulantov - súputníkmi OBD, ktorí odohrajú svoje sety v rámci večera. Medzi prvých päť potvrdených gratulantov hrajúcich niečo z vlastnej tvorby alebo tvorby OBD patria: Davová psychóza, Hogo Pogo, Le Payaco, Para a Whisky. Nie je vylúčené, že zoznam gratulantov a vystupujúcich kapiel sa ešte do akcie rozrastie o dalšie pútavé mená.


Skupina OBD za 20 rokov od svojho vzniku v 1993 stihla vydať štyri albumy - O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chuppacabras (1998) a 7 a pol (2006), na ktorých sa nachádzali desiatky úspešných singlov. Najznámejšie sú skladby ako Komáre, Džadžuli dža, Slnečný deň, Takto to funguje, Biely strom, Letím na Venušu, S mojim ohňom sa hraj, Zmoknutý vták, Prečo sa pýtaš? a desiatky ďalších. Momentálne kapela obchádza slovenské kluby hlavne so svojim akustickým programom.  

Vstupenky výročný koncert sú už v predaji. K dispozícii sú dva druhy vstupeniek: voľné státie za cenu 8 eur (na mieste potom za 10 eur) a voľné vyvýšené členité sedenie za 10 eur (na mieste potom za 12 eur), pričom limitovaný počet VIP vstupeniek na najvyššom mieste v samostatnom balkóne s vlastným barom a inými výhodami za 25 eur sa vypredal ihneď behom prvého dňa. 


Zdroj: RF Music Agency
Foto: Easynet.sk

Súvisiaci interpreti: Obd