Slovenská kapela Bad Karma Boy sa postupnými krokmi posúva k tretiemu albumu, na posledných klubových koncertoch aj majálesoch stihla odkryť ďalšie dve novinky. Koncertná aktivita pre festivalovým letom však nekončí - už dnes odštartuje indie-popová skupina sedemkoncertnú šnúru so zaujímavým českým objavom Role.

Ušpinený gitarový indie pop so štipkou shoegaze oparu a k tomu ľadovcové texty s minimom slov a maximom skrytého, nedopovedaného. Tak znie celkom výstižná charakteristika pražskej mladej zostavy Role, ktorá už stihla zaujať zástupcov Colours of Ostrava, týždenník Respekt, ale aj zahraničnú platformu Europavox.

"Na všetko, čo veľké vydavateľstvá zdôrazňujú ako rozhodujúce, Role kašľú. Nemajú žiadne skúsenosti z hudobného biznisu ani PR, chýba im agent, manažér aj profesionálne promo fotky. Ale ich hudba je nesmierne chytľavá," dočítate sa na stránkach Europavox.com.


Bad Karma Boy sa s českým triom zoznámili na koncerte v kreatívnom priestore Grid v Prahe. Chémia zafungovala na pódiu aj mimo neho a výsledkom je spoločné česko-slovenské turné. Na zavítajú do osvedčených klubov a kultúrnych centier v Topoľčanoch, Prešove a Trenčíne. V Čechách navštívia Prahu, Břeclav a Kopřivnice. Zaujímavosťou bude open-air koncert na Dunaji, na terase lode Riva v Bratislave.  

Turné Bad Karma Boy + Role:

18. 5. - Topoľčany, Nástupište 1-12
19. 5. - Prešov, Wave Klub
20. 5. - Trenčín, Klub Lúč
21. 5. - Bratislava, Riva Bar & Bistro
25. 5. - Praha, Tiskárna na Vzduchu
26. 5. - Břeclav, Piskla
27. 5. - Kopřivnice, Local Mandala


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka.

Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy