Slovenský projekt Story vydal 22. apríla vinylovú platňu s názvom Doteraz v limitovanej sérii v pošte 300 kusov. Platňu hudobníci pokrstili v utorok 16. mája v breznianskom klube Bombura. "Chcel som, aby sme album pokrstili niečím, čo je pre nás všetkých rovnako vzácne, čoho máme málo a vážime si to. A tak som na to prišiel - stú to vlasy," pobavil breznianske publikum líder audiovizuálneho projektu Story Marian Zima.

Zima, ktorý je odchovancom klubu zdôraznil, že miesto krstu bolo pre neho jasnou voľbou. Výberom krstných otcov však chcel, podobne ako v projekte Story, spojiť rôznych ľudí a umelcov, ktorí by sa inak možno nestretli, napriek tomu, že sú možno podobnej krvnej skupiny. 

Jedným z krstných otcov bol tak legendárny herec Milan Kňažko, s ktorým Zima spolupracuje v rámci projektu, a ktorý na album naspieval dve sugestívne skladby. Druhým krstným otcom sa stal majiteľ klubu a dlhoročný kultúrny promotér Marián Pavúk, ktorý nedávno zaujal svojou literárnou prvotinou Bluesman v koberci. Všetci traja muži tak položili na obal platne svoj symbolický vlas.

Story s Milanom Kňažkom odohrali v najstaršom slovenskom nepretržite pôsobiacom hudobnom klube na Slovensku setlist zložený z pôvodných skladieb projektu, ako sú Potlesk v stoji, Rodné mesto či Prikyvovači, francúzsky šansón, ale aj lasicovsko-filipovskú Bolo nás jedenásť, na ktorú má Kňažko požehnanie priamo od Milana Lasicu, s ktorým pôsobil v jednej šatni 23 rokov. Kňažka sprevádzali Marian Zima na basovej gitare a klavirista Pavel Morochovič, známy z Morochovič/Griglák/Valihora tria.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Vladimír Pisár. Text správy sme upravili.