Americký raper Kanye West predstavil na exkluzívnej párty v New Yorku očakávanú štúdiovku s názvom Yeezus, ktorá by mala vyjsť 18. júna. Hosťom, medzi ktorými boli aj Jay-Z, Beyoncé, Timbaland, Busta Rhymes a Q-Tip, pustil celý album hneď dvakrát a prezradil tiež pôvod názvu Yeezus.

"Chcel by som povedať niečo o názve albumu. Jednoducho povedané, West bolo otrocké meno, moje božie meno je Yeezus," vysvetlil. Spevák tiež potvrdil, že na albume s ním spolupracovali aj Daft Punk, Justin Vernon (Bon Iver), Chief Keef, King Louie, Kid Cudi a producent Rick Rubin. "Počas celej práce na albume, od nakrúcania videoklipu ku skladbe New Slaves až po obal albumu, ktorý nemá žiadnu grafiku, som myslel na to 'Čo by urobil Rick Rubin?'" prezradil hosťom West.

Minulý týždeň West označil duo Daft Punk za spoluautorov skladby Black Skinhead. Na párty však uviedol, že to nie je ich jediný prínos. Podľa spevákových slov sa podieľali aj na ďalších troch či štyroch skladbách vrátane On SiteI Am A God. Líder americkej formácie Bon Iver Justin Vernon sa zas podieľal na skladbe Can't Handle My Liquor.

21-násobný držiteľ Grammy spomínanú skladbu Black Skinhead a ďalšiu novinku New Slaves nedávno predstavil naživo v programe Saturday Night Live.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/Toronto International Film Festival

Súvisiaci interpreti: Kanye West