Nitrianska kapela Sematam prichádza s novou letnou skladbou s názvom PVD, ktorá oslavuje ženskú krásu. Tú reprezentujú zvodné tanečníčky Ladylicious. Chlapci zo skupiny v texte priznávajú, že ženy majú vďaka ladným krivkám pred mužmi náskok.

"Napriek tomu, že muži sú považovaní za silnejšie pohlavie, ženy nad nimi majú veľkú moc. Sú našimi múzami, no častokrát aj prekliatím," hovorí frontman kapely Marek Kutnár, ktorý je zároveň aj autorom textu a hudby veselého singla PVD. Chytľavé funky vyžaruje pozitívnu energiu, ktorú sa podarilo stelesniť aj vo videoklipe, kde sú hlavnými hrdinkami talentované dievčatá zo známej tanečnej skupiny Ladylicious. Sexy štvorica pre tento klip vymyslela originálnu choreografiu, a dokonca si zakorčuľovali aj na roller disco, ktorá je nosnou témou klipu.

"Spolupráca s nimi bola skvelá. Navyše bolo pre mňa veľkou cťou, že som si s nimi mohol trochu zatancovať," spomína na natáčanie Kutnár. Zo spolupráce sa tešia aj samotné tanečníčky, ktoré si pieseň získala svojou energiou. "Naše funky duše nemohli neprijať túto ponuku. Podľa nás má skladba veľký potenciál rozhýbať veľa ľudí a zanechať im úsmev na tvári tak, ako aj nám. Sú to veľmi pokorní, príjemní a hlavne talentovaní chalani... Marek si s nami dokonca zatancoval. Za pár minút sme ho nadrtili pár našich prvkov a dal to s nami ako 'pán'," chvália kapelu a speváka.


Sematam si na natáčanie prizvali aj profesionálnych korčuliarov - Lene (ČR), Viktora Hermana, Luciu Bartošovú a Pavla Brezníka z Freeskate klubu a ďalších. "Natáčaniu klipu predchádzali rozsiahle prípravy, ktorých súčasťou boli tréningy na korčuliach. Nie všetkým z nás sa však podarilo túto disciplínu zvládnuť, a tak sme museli siahnuť po alternatívnych dopravných prostriedkoch," smejú sa hudobníci. V klipe totiž jeden z účinkujúcich jazdí aj na detskej Tatrovke. Pieseň vo svojom odľahčenom texte vyriešila aj večný spor dámy verzus páni a výsledok zhrnula vo vete: "Páni, všetky dámy sú nám pánmi."  

Skupina Sematam predstaví novinku naživo aj na Pol'and'Rock Festivale, ktorý sa koná v auguste v mestečku Kostrzyn v západnom Poľsku. Festival každoročne predstaví niekoľko desiatok poľských či medzinárodných umelcov, ale aj mladé perspektívne kapely. Ich podmienkou je výhra v medzinárodnej súťaži. Z dvesto prihlásených kapiel vybrala porota koncom mája tri postupujúce: Hentai Corporation a Seventh Passion z Českej republiky a za Slovensko je to práve mladá nitrianska kapela, ktorá je už na klubovej scéne známa energickými koncertmi a hitom De Ste?!.

Redakciu Hudba.sk infomorvala manažérka kapely Janka Fiebigová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR