Karpatské Chrbáty, skupina zo stredu sveta a vesmíru, má 30 rokov. Svoje výročie plánuje formácia osláviť už 28. augusta v Štúdiu č. 5 Slovenského rozhlasu počas relácie Pohoda_FM Live. Vstup pre verejnosť je voľný do naplnenia kapacity sály.

"Tešíme sa na koncert, kde zaznejú aj niektoré špecialitky ako napríklad Bolela ma hlava a Zachrán prales, vypadni a zalez z nášho posledného albumu Veget," uviedol na margo vystúpenia Braňo Jobus.

Na koncert Karpatských Chrbátov sa teší aj moderátorka relácie Pohoda_FM Live Bibiána Grebeňová Šedivá. "Karpatské Chrbáty sledujem od roku 1992. V tom čase boli ich koncerty niečím úplne iným - hudba, kostýmy, nárečie, energia... Teraz majú o 20 rokov viac a ich hudba je stále výnimočná. V aktuálnych dospelých textoch idú po podstate veci, no zároveň zveličujú. To si môžu dovoliť len oni, pretože si zažili svoje."

Karpatské Chrbáty - Pallo myllo vella umyvalla

Alternatívna kapela Karpatské Chrbáty pochádzajúca z Vrbového je typická svojím humorným a recesistickým vystupovaním, ktoré stelesňuje hlavne jej spoluzakladateľ a frontman Braňo Jobus. Formácia má na svojom konte sedem albumov a veľké množstvo odohraných koncertov na Slovensku i v Českej republike.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá z Rádia_FM.

Foto: Chrbaty.sk

Súvisiaci interpreti: Karpatské Chrbáty