Anglická skupina New Order, ktorá sa vlani po štvorročnej prestávke opäť vrátila na scénu, začne v zime pracovať na nových skladbách. Jej 56-ročný líder Bernard Sumner povedal, že k práci na nových piesňach ho inšpirovala odozva od fanúšikov na koncertoch.

"Na konci októbra ukončíme turné, potom budeme mať voľný november. Po Vianociach si dáme stretnutie a pustíme sa do písania," uviedol spevák v rozhovore pre BBC 6Music. "Zatiaľ sme sa nerozhodli, no podľa toho, čo sme videli na cestách po celom svete, to vyzerá tak, že ľudia chcú počuť nové veci. Hovorili sme s novinármi i fanúšikmi a naozaj chcú počuť niečo nové. Na budúci rok by sme chceli hrať menej, možno o polovicu menej ako tento rok, pretože budeme skladať nové veci," dodal Sumner.

New Order sa mali v lete predstaviť v Prahe, no júnový Prague City Festival, na ktorom mali vystúpiť, organizátori z ekonomických dôvodov zrušili ešte pred jeho začiatkom. Kapela nedávno (8.9.) vystúpila ako headliner britského Bestivalu a svoj koncert venovala Ianovi Curtisovi. Práve po jeho smrti v roku 1980 zvyšní členovia Joy Division odštartovali novú, nemenej úspešnú éru pod novým názvom New Order.

New Order - Blue Monday (live - Bestival 2012)

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Blue MondayBizarre Love TriangleTrue FaithWorld in MotionRegret, z tých novších Crystal60 Miles an Hour alebo Krafty. Zatiaľ poslednou štúdiovkou kapely je ôsmy album Waiting For The Siren's Call (2005), pod ktorou je ešte podpísaný spoluzakladateľ formácie - basgitarista Peter Hook. Od roku 2007 však už nie je členom skupiny, ktorú v súčasnosti tvoria ďalší dvaja bývalí členovia Joy Division Bernard Sumner a Stephen Morris a tiež Gillian Gilbert, Phil Cunningham a Tom Chapman.

New Order - Love Will Tear Us Apart (live - Bestival 2012)

Zdroj: SITA (Nme.com), pm
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: New Order