Do slovenského éteru sa dostáva nový singel Richarda Müllera. Je ním pomalá, intímna pieseň Pichľavá - svojské vyznanie lásky, ktoré podľa umelca nemá adresáta. Verní fanúšikovia už pieseň určite poznajú z minuloročného albumu Ešte a tiež z koncertov v rámci Potichu tour 2 a pol, na ktorých odznela ako jedna z mála noviniek.

"Pichľavá je ultrapomalá pesnička. Neviem, ako ju príjmu fanúšikovia. Je antikomerčná, antipopová a veľmi špeciálna a špecifická. Budem veľmi šťastný, ak sa poslúchačom bude páčiť," opisuje skladbu Richard Müller. "Pieseň nemá priameho adresáta ani adresátku. Je to jedna z pesničiek, ktoré som si veľmi obľúbil. Ivan Tásler ju krásne zhudobnil. Vtedy to pre mňa býva také univerzálne. My sme túto skladbu hrali na poslednom Potichu Tour 2 a pol. Ľudia doslova nedýchali, takže to bolo veľmi príjemné," spomína spevák.

Pesnička Pichľavá dostane čoskoro aj filmovú podobu, Richard sa totiž chystá nakrútiť aj videoklip. Okrem toho má aktuálny Zlatý Slávik aj ďalšie pracovné plány. 12. decembra v Bratislave a 21. decembra v Košiciach je totiž hlavnou hviezdou jedinečnej akcie s názvom Koniec sveta. Na oboch koncertoch si na jednom pódiu konečne zaspieva aj s tvorcom hudby na albume Ešte Ivanom Táslerom. Okrem nich vystúpi aj speváčka Jana Kirschner, skupina Horkýže Slíže, či mladý český spevák David Kraus.

Richard Müller - Pichľavá

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Richard Müller