Videoklipov bolo v posledných dňoch tradične neúrekom a o viacerých na Hudba.sk vyšli aj samostatné články. Tieto dve videá nás zaujali dnes a obe sa oplatí vidieť. Jake Bugg ohlásil nový singel Slumville Sunrise, a tak sme našli video z nedávneho vystúpenia v BBC. Atoms For Peace zase zverejnili nový oficiálny videoklip.

Jeden z najväčších britských objavov súčasnosti Jake Bugg zverejnil štúdiovú verziu skladby s názvom Slumville Sunrise, ktorú Zane Lowe z BBC Radia 1 zaradil do svojej rubriky Hottest Record. Pieseň je druhým singlom zo štúdiovky Shangri La, ktorá by mala vyjsť 18. novembra. Devätnásťročný hudobník sa rozhodol pomenovať svoj druhý album po štúdiu producenta Ricka Rubina, v ktorom nahrávka vznikala. Z očakávanej novinky už predtým predstavil singel What Doesn't Kill You. K novinke Slumville Sunrise by mal už o pár dní zverejniť oficiálny videoklip, zatiaľ si pozrite jeho vystúpenie v populárnej šou Later... with Jools Holland.


Superskupina Atoms For Peace robí hudbu z trochu iného, experimentálnejšieho súdka. Podobne ladené sú aj jej videoklipy. Nové animované video k piesni Before Your Very Eyes znázorňuje psychedelické hory-doly pieskovej farby, z ktorých vychádza rozpadávajúca sa hlava speváka Thoma Yorkea a neskôr aj rôzne budovy. Postupne v tekutých dolinách pribúdajú farby a na záver sa ocitáme v akejsi jaskyni plnej kvapľov. V skratke: písanie o tom je ešte čudnejšie ako pozeranie. O réžiu klipu sa postaral Andrew Thomas Huang. Skladba pochádza z debutového a zatiaľ jediného albumu Amok, ktorý formácia vydala tento rok vo februári. V lete ho spolu s ďalšími Yorkeovými skladbami predstavila na festivale Pohoda.


Text: Hudba.sk, SITA (Nme.com, Digitalspy.co.uk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Atoms for Peace, Jake Bugg