Britský spevák Jake Bugg oznámil, že jeho druhá štúdiovka ponesie názov Shangri La a vyjde 18. novembra. Devätnásťročný hudobník sa rozhodol nový album pomenovať podľa štúdia legendárneho producenta Ricka Rubina, kde nahrávka vznikala.

Prvým singlom z novinky sa stala skladba What Doesn't Kill You, ktorá mala premiéru v pondelok na BBC Radio 1.


Jake Bugg, vlastným menom Jacob Edwin Kennedy, pochádza z Nottinghamu a ako 12-ročný sa začal učiť hrať na gitaru. Keď mal 17 rokov, poslal svoje nahrávky do BBC, ktorá si ho ešte v ten istý rok vybrala na svoje pódium Introducing na slávnom Glastonbury festivale, kde predstavuje nové talenty. Všimli si ho tam ľudia z Mercury Records, ktorí mu ponúkli kontrakt na vydanie albumu. V jeho kariére mu okrem iného pomohlo aj to, že jeho pieseň Country Song si pre svoju reklamu vybral jeden anglický pivovar a zviditeľnil sa aj v programe Later... with Jools Holland. 

Svoj debutový eponymný album vydal vlani 15. októbra, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu. Magazín NME mu dal 9 z 10 hviezdičiek a denník Daily Mail štyri z piatich. Kladne ho hodnotili aj v BBC, v denníku The Guardian či magazíne Impact. V súčasnosti je nominovaný na prestížnu Mercury Prize.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Jim Ross/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jake Bugg