V stredu 16. októbra mal premiéru nový videoklip Martina Haricha k skladbe so silným motívom a bojovným názvom Fight For You. Video z dielne režiséra Vladimíra Špičku prináša emóciami nabitý príbeh boja medzi mužom a ženou za vzájomnú lásku, ktorý je bojom skoro "na život a na smrť". Singel je z pripravovaného albumu Blue, ktoré vyjde začiatkom budúceho roka.

Skladba a videoklip Fight For You odovzdávajú silné posolstvo, ktoré Martin Harich dopĺňa: "Tento klip chcem venovať ľuďom, ktorí vedia, čo je to bojovať za lásku. Nemyslím tým bojovať v zmysle "dosiahnuť svoje". Myslím tým ľudí, ktorí vedia pochopiť, odpúšťať a obetovať kúsky seba pre úsmev druhých. Odtrhnúť si zo svojho mála, a aj napriek bolesť - s úprimným úsmevom vykročiť vpred. Aj keď mám na týchto výnimočncýh ľudí vo svojom živote veľké šťastie, uvedomujem si, ako sú vzácni. Sám za seba by som ruku do ohňa nedal, a o to viac sú môj obdiv k týmto ľuďom a námet k tejto piesni silnejšie."

Scenár a produkcia videoklipu podčiarkujú emócie songu silným príbehom s ľahko antickým motívom zasadeným do súčasných industriálnych priestorov starého vysočianskeho skladiska v Prahe. Hlavnú úlohu stvárnila herečka a Martinova kamarátka Zuzana Žáková, dcéra českého herca Zdeňka Žáka, ktorá vystupuje okrem iného v muzikáloch Divadla Broadway.


Príbeh s nádychom tajomna


Réžiaňe klipu sa ujal Vladimír Špička - Filmmaker pôvodom z Čiech, ktorý teraz pôsobí hlavne v Londýne. K spolupráci na klipe dodáva: "Pesnička je epická a veľmi výrazná v refrénoch. Chcel som, aby ju klip čo najlepšie odrážal a tiež aby mal človek pocit, že sleduje príbeh s nádychom tajomna. Samotný dej je inšpirovaný obrazom pravej lásky - takej, ktorá neutícha ani keď jeden druhému ubližujeme. Láska vyžaduje úsilie a každodennú prácu a občas je potreba prehryznúť aj vlastné ego. Príde mi, ze častokrát vzťahy pripomínajú skôr šachovú partiu, kde sa jeden druhého snaží tromfnúť, namiesto toho, aby sa navzájom podporovali. Naša hlavná hrdinka sa snaží všetky tieto útrapy prekonať."

Singel bol nahrávaný striedavo na Malte v Gilkicker studios a v domovskom Liptovskom Mikuláši. Na produkcii piesne sa podieľalo niekoľko tvorcov: Rikki Lee Scicluna, Claude Spiteri Belcher a finálny master bol zverený do rúk Mata Hyde. Singel je predzvesťou minimalbumu s názvom Blue, ktoré vyjde začiatkom budúceho roka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich