Známy slovenský nevidiaci tenorista Maroš Bango sa len pred nedávnom predstavil v metropole Ruska. Počas troch večerov absolvoval koncerty v kostole sv. Petra a Pavla, v divadle Natálie Sac a v Slovenskom inštitúte v Moskve.

Počas svojho pobytu v Moskve sa Bango predstavil v rámci medzinárodného podujatia Noc v kostole a svojou účasťou podporil i projekt Koncert proti koncu sveta. Práve na ňom vystúpil ako jeden zo sólistov najväčšieho orchestra hendikepovaných umelcov z Prahy - The Tap Tap.

Zaujímavosťou je, že pieseň Trezor mal s orchestrom pôvodne spievať Karel Gott, ktorý sa však napokon nemohol koncertu zúčastniť. "Viem, ako spieva Maroš Bango a som si istý, že ma veľmi dôstojne zastúpi," vyjadril sa na margo nevidiaceho speváka sám Gott.

Posledný z koncertov, ktorý Maroš Bango v Rusku absolvoval, hostil Slovenský inštitút v Moskve. Počas neho potešil tenorista prítomných interpretáciou svetových hitov z oblasti klasickej i súčasnej populárnej hudby, a to za klavírneho doprovodu, ktorého sa ujal on sám.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Slovenský inštitút v Moskve.