Ed Simons z britského elektronického dua The Chemical Brothers oznámil, že sa už nebude zúčastňovať koncertných šnúr formácie - chce sa totiž sústrediť na svoju akademickú kariéru. Podľa jeho slov to však neznamená koniec kapely.

"Posledných pár rokov sa venujem štúdiu, v ktorom chcem pokračovať. Z tohto dôvodu sa už nebudem môcť zúčastňovať na nadchádzajúcich turné skupiny. Bolo to pre mňa veľmi ťažké rozhodnutie, avšak nedokážem skĺbiť svoju akademickú kariéru s časom potrebným na koncertné šnúry," uviedol Ed Simons z The Chemical Brothers. Podľa jeho slov však toto rozhodnutie nijako neovplyvní existenciu formácie. Kapela by aj naďalej mala existovať. "Často sa stretávame, pracujeme na novom albume a občas spoločne robíme aj DJov. Jediným problémom sú turné, ktoré nestíham," dodal Simons.

Koncertné šnúry by tak mal absolvovať druhý člen kapely Tom Rowlands spoločne s Adamom Smithom, ktorý sa dlhodobo stará o vizuály na vystúpeniach The Chemical Brothers. "Viem, že Tom a Adam pracujú na novej podobe našej šou. Bude to rovnako veľká produkcia s úžasnými vizuálmi. Jediným rozdielom bude to, že tam nebudem ja. Už sa neviem dočkať, keď si jedného dňa pozriem The Chemical Brothers ako jeden z ľudí v publiku," uzavrel hudobník.


Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/ChemicalBros

Súvisiaci interpreti: Chemical Brothers