Skupina Scott a Zelda sa tri roky po vydaní debutového albumu hlási s novým materiálom. Je ním singel Oklamali nás, že svet je náš, ktorý vychádza spolu s videoklipom. Skladba opisuje príbeh mladého slovenského vojaka, ktorý odchádza bojovať do Afganistanu.

"Je to punková balada na tému tvrdých chlapcov, ktorí sa stávajú obeťou propagandy, niečo v zmysle, že čím viac vlajok zapáliš, tým viac si patriot," vysvetľuje gitarista Tomáš Trebula. "Hanba je to dvojitá, minúť flintou do žita, ešteže každý všetko vie a nevedieť je umenie," spieva spevák Daniel Forgáč. "My sa v prvom rade pesničkami nesnažíme nič meniť. Sú to reflexie, v žiadnom prípade nie návody na správny život," objasňuje Forgáč.

Vizuálne príjemný a zároveň vtipný videoklip má na svedomí režisérka Soňa Maletz, ktorá je tiež autorkou dokumentu Varga, ktorý získal cenu IGRIC za filmovú a televíznu dokumentárnu tvorbu. "Kapela Scott a Zelda na čele s frontmanom Danielom Forgáčom hrá piesne vyznačujúce sa vysokým textárskym umením a chytľavými melódiami. Neboja sa poukázať na témy hýbajúce spoločnosťou, a to s humorom Danielovi vlastným. Nie je preto prekvapením, že s návrhom natočiť im klip, som rada súhlasila. Viac takýchto kapiel," odkazuje režisérka Soňa Maletz.


Nový pohľad, nová krv

"Za posledné tri roky sa toho udialo dosť v rámci kapely. Narodilo sa šesť detí, čo je nádherná súčasť našich životov. Čo malo však za následok, že proces tvorby a smerovanie produkcie sa jemne spomalil, avšak kapela sa tento rok ustálila, čo sa týka členov a cítime aktuálne veľmi vyladenú atmosféru v kolektíve, až by som ju nazval rodinnou. To prináša i nové náhľady na aranž a komplexnejšie a celistvejšie interpretovanie hlavne novších songov," prezradil gitarista Tomáš Trebula.

Autentickosť a prirodzenosť je pre kapelu Scott a Zelda v ich hudobnom i textovom prejave veľmi príznačná a potrebná. Kapela má ambície v roku 2019 viac koncertovať a pokračovať v tvorbe. Najbližšie budete mať možnosť vidieť kapelu hrať 21.12. spolu s kapelou Nekosené Lúky v bratislavskom klube Flame.

Kapela hrá v zložení: Daniel Forgáč (gitara, hlavný spev), Tomáš Trebula (sólová gitara, sólový spev), Peter Mišík (basgitara) a Martin Ernek (bicie).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Michal Neffe.