Bratislavská štvorica Sad Johny King sa po troch rokoch skúšania, hľadania svojho zvuku a príprav rozhodla fanúšikom predstaviť svoj debutový singel. Kapela, ktorá predstavuje nový vietor na slovenskej scéne, posiela do éteru skladbu a videoklip Priestor. Ak máte radi pop, ale odmietate generické hity bez duše, dajte jej šancu.

"Na slovenskej scéne je príliš veľa povrchnej hudby. Aj pop môže mať dušu a ponúknuť hlbšie a poetickejšie myšlienky či posolstvá, o čo sa s kapelou intenzívne snažíme. Je to výzva," tvrdí 23-ročná líderka kapely Mia. Svoje miesto na hudobnej scéne si chcú Sad Johny King vydobyť prvotinou s príznačným názvom Priestor, ktorá zaujme zľahka elektronickým zvukom a speváčkinou unikátnou farbou hlasu.

O tom, že talentovaná štvorica pred svojím predstavením sa verejnosti nenechala nič na náhodu svedčí aj to, že pieseň nahrali v renomovanom bratislavskom štúdiu LVGNC u producenta Mareka Rakovického. Spoluprácu s ním si kapela pochvaľuje a do štúdia sa plánuje už čoskoro znova vrátiť.

K modernej popovej alternatíve kapela pripravila aj videoklip, ktorý natočil režisér Róbert Ludrovský. Zaujímavosťou je, že pre nápad so spomalenými zábermi bolo nakrúcanie trochu komplikované. "Róbert vymyslel, že do klipu zakomponujeme slow motion zábery, v ktorých však budem spievať akoby v reálnom čase. Nakrúcali sme tak so zrýchlenou verziou skladby a dalo mi námahu tváriť sa pri tom vážne," vysvetľuje s úsmevom Mia.

Kapela svoj nový singel predstaví publiku aj naživo. Premiérový koncert sa bude konať už 29. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube. Tu si každý, kto rád objavuje novú hudbu a drží palce obzvlášť tej slovenskej, môže Sad Johny King užiť dosýta. Štvorica avizuje viac vlastnej tvorby aj hudobného hosťa. Večer zakončí afterparty, o ktorú sa postará DJ SA-MU-RAI.

Viac info o novej nádeji slovenského popu nájdete TU.


Text: Marek Majzon
Foto: Martin Zvonár

Súvisiaci interpreti: Sad Johny King