Na nedeľnom udeľovaní Radio_Head Awards zvíťazil Supa v kategórii Nahrávka roka v žánroch Hip-Hop/Rap/R'n'B za debutovú sólovku Čierne dni, pričom v rovnaký deň naservíroval aj klip k rovnomennej skladbe. Z domácej scény priniesli novinky aj AMO, Otecko a ADiss. V zámorí jednoznačne dominuje Kendrick Lamar s albumom To Pimp A Butterfly.

Supa vydal spomínané Čierne dni ešte v decembri, no doteraz z albumu predstavil iba jeden klip, a to k tracku Spit Mode. To sa však zmenilo v nedeľu, keď člen formácie Moja Reč, čerstvo ocenený poslucháčskou cenou Rádia_FM, vypustil vskutku zaujímavý vizuál k titulnej skladbe albumu.

Supa - Čierne dni

AMO oznámili, že 23. marca vydajú v digitálnej podobe nové EP, ktoré si však už teraz môžete vypočuť prostredníctvom služby Deezer. Nahrávka obsahuje šesť skladieb, ktoré Opak a Moe nahrali v sprievode živej kapely. Zároveň zverejnili aj video vo forme dokumentu zo štúdia. Prečítajte si viac o novinke Analog Architekt



V tábore H16 je momentálne veľmi rušno, keďže koncom tohto mesiaca vydá nový album Majk Spirit. Na sólovke však momentálne maká aj Otecko, ktorý pripravuje nahrávku s názvom OTIS, čo je akronym pre Opisujem Tu Iba Skutočnosť. Z nej sme sa teraz dočkali skladby Úprimný v produkcii Elpeho, ktorá sa dostala von priamo s klipom.

Otecko - Úprimný

Nový album pripravuje aj ADiss. Nahrávka ponesie názov Červená karta, pričom jej autor najnovšie predstavil druhý singel, ktorým je skladba Za peniaz. O jej produkciu sa postaral Tretina.

ADiss - Za peniaz

V USA je aktuálne témou číslo jedna Kendrick Lamar a jeho nový album To Pimp A Butterfly, ktorý mal pôvodne vyjsť 23. marca, no omylom sa objavil na portáloch Spotify a iTunes už 15. marca. Momentálne je album dostupný už aj na Deezeri.



T.I. ohlásil na tento rok hneď dve pokračovania svojej vlaňajšej štúdiovky Paperwork, ktoré ponesú podtituly The Return a Love And Liability. Viac informácií o nich zatiaľ dostupných nie je, no T.I. tento týždeň aspoň vypustil nový singel s názvom Project Steps.

T.I. - Project Steps

Ludacris vypustí koncom tohto mesiaca do sveta dlho očakávanú nahrávku Ludaversal, a tak bol najvyšší čas predstaviť z nej ďalšiu ukážku. Tou sa stala záležitosť Come And See Me, v ktorej hosťuje Big K.R.I.T. a produkoval ju Mike Will Made It.

Ludacris feat. Big K.R.I.T. - Come And See Me

Pred týždňom sme písali o dokumente Not Afraid: The Shady Records Story o Eminemovom labeli Shady Records, ktorý vlani oslávil 15 rokov svojej existencie. Teraz sa von dostalo video obsahujúce vystrihnuté zábery.

Not Afraid: The Shady Records Story Outtakes

V minulom vydaní sme písali aj o Mursovi a jeho novom singli Okey Dog. Uplynulo len niekoľko dní od jeho zverejnenia a už sa von dostalo aj sprievodné video, v ktorom si zahrala aj pornohviezda Asa Akira. Skladba sa bude nachádzať na Mursovom pripravovanom albume Have A Nice Life, ktorý vyjde už 19. mája.

Murs - Okey Dog

V utorok bol Deň svätého Patrika, a preto Apollo Brown a Ras Kass pri tejto príležitosti zverejnili klip ku skladbe Drink Irish. V ňom hosťujú Slaine, Sick Jacken a Sean Price, posledný menovaný sa však nakrúcania nezúčastnil, a tak video jeho slohu, bohužiaľ, neobsahuje.

Apollo Brown & Ras Kass feat. Slaine & Sick Jacken - Drink Irish

eMC si na 5. mája naplánovali vydanie druhej štúdiovky The Tonite Show. Z nej sme prednedávnom mohli počuť skladbu Fly Thoughts a teraz trojica Masta Ace, Wordsworth a Stricklin dodala aj druhú ochutnávku v podobe tracku Triple Threat, pričom tak spravil priamo aj so zaujímavo riešeným videom.

eMC feat. Powermalu - Triple Threat

Lupe Fiasco síce pred mesiacom vydal nový album Tetsuo & Youth, no najnovšie sa rozhodol zverejniť skladbu Atomic Misphilosophy. Tú na spomínanom albume nenájdete, pretože pochádza z nahrávky Food & Liquor II: The Great American Rap Album Part 2, ktorú rapper pôvodne ohlásil na rok 2013, no nakoniec si to rozmyslel a namiesto nej začal nahrávať práve Tetsuo & Youth.

Lupe Fiasco - Atomic Misphilosophy

Duo Tuxedo, ktoré tvoria spevák Mayer Hawthorne a producent Jake One, vydalo začiatkom marca eponymný debutový album. Na ňom nájdete aj pieseň Number One, ktorá sa ako druhá dočkala vizualizácie.

Tuxedo - Number One

A na záver si dáme trocha reggae. Jahdan Blakkamoore totiž už o niekoľko dní vydá album Order Of Distinction, z ktorého stihol ešte predstaviť pomalšiu vec s názvom Smood Blakk Skin.

Jahdan Blakkamoore - Smood Blakk Skin

Autor: Miguel Mitchél
Foto: SITA/Katarína Acél - Gáliková

Súvisiaci interpreti: AMO, Moja Reč