Legendárna česká formácia Lucie sa už o pár dní predstaví v Košiciach a v Bratislave, kde odštartuje svoje očakávané turné. Kúsok z veľkolepej šou si môžete pozrieť už teraz, keďže kapela zverejnila video z pódiovej skúšky, ktorá sa uskutočnila 5. mája v pražskej O2 Aréne.

Lucie odštartuje svoje comebackové turné 26. mája v košickej Steel aréne a následne sa 29. mája predstaví na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna) v Bratislave. Kým v Košiciach sú vstupenky stále v predaji, bratislavský koncert je vypredaný. Okrem toho formácia dvakrát vystúpi v Ostrave, odkiaľ sa hudobníci presunú do Brna, kde pre veľký záujem museli taktiež pridať ešte jeden koncert. Celé turné bude ukončené tromi vystúpeniami v pražskej O2 Aréne a koncertom v Plzni.

Koncerty by mali trvať približne dve hodiny, počas ktorých odznejú všetky zásadné skladby od Lucie. Kapela vystúpi v najslávnejšej zostave bez hostí, iba v niektorých skladbách sa za bicími predstaví syn Davida Kollera Adam. Fanúšikovia sa však môžu tešiť na šou, ktorá z hľadiska použitej techniky podľa organizátorov vysoko presahuje obdobné šou na území Českej republiky a Slovenska. Celé turné zaznamená a neskôr odvysiela Česká televízia.


Termíny koncertov turné Lucie 2014:

Slovenská časť:
26. mája 2014 - Košice, Steel aréna (PREDPREDAJ)
29. mája 2014 - Bratislava, Slovnaft aréna (PREDPREDAJ)

Česká časť:
1. júna 2014 - Ostrava, ČEZ aréna
2. júna 2014 - Ostrava, ČEZ aréna
4. júna 2014 - Brno, Kajot aréna
5. júna 2014 - Brno, Kajot aréna
10. júna 2014 - Praha, O2 aréna
11. júna 2014 - Praha, O2 aréna
12. júna 2014 - Praha, O2 aréna
26. júna 2014 - Plzeň, Amfiteáter Lochotín

Okrem uvedených termínov sa Lucie predstaví aj v rámci 20. ročníka festivalu Rock for People, ktorý sa bude konať od 3. do 5. júla v Hradci Králové. Formácia vystúpi v posledný deň festivalu. "Sme radi, že oslava na záver nášho turné sa bude konať práve na Rock for People a teda na festivale, ktorý za 20 rokov existencie priniesol veľa zahraničných hviezd a vďaka tomu otvoril pre publikum, ale aj českých hudobníkov, dvere do hudobného sveta," uviedol klavirista Michal Dvořák.

Zdroj: PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Lucie