Americká rapperka Azealia Banks by sa jedného dňa chcela venovať aj džezovej hudbe. "Rozhodne mám záujem raz robiť nejaký druh džezu," povedala pre magazín Prime Time Russia. Jemnejšiu hudbu sa však chystá tvoriť, až keď bude staršou dámou.

"Keď sa pozriem na seba ako na staršiu dámu, nemyslím si, že sa budem pokúšať robiť hudbu pre mladých alebo pop music. Vidím sa sediac za klavírom a píšuc piesne," vysvetlila, ako si predstavuje svoju pôsobenie na hudobnej scéne v staršom veku. "Príde to so zrelosťou a dospelosťou. Som si istá, že budem mať románik, ktorý ma bude inšpirovať a jedného dňa aj dieťa, ktoré ma bude inšpirovať," dodala.

Dvadsaťdvaročná Azealia Banks tento týždeň vydala singel Venus (Ibiza Edition), na ktorom spolupracovali aj Paul Oakenfold a Richard Benyon. Rodáčka z newyorského Harlemu skončila v ankete talentov BBC Sound of 2012 na treťom mieste, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Jej debutový singel 212 je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Vyslúžila si zaň aj nomináciu na NME Award v kategórii Dancefloorová hymna. Zo svojho pripravovaného debutového albumu Broke With Expensive Taste, ktorý mal vyjsť už vlani, vydala zatiaľ dva single Yung Rapunxel a ATM Jam.

 
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello 

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks