Mladá kapela z Bratislavy, nesúca tajomné ženské meno AiMEE, vydala dňa 13.7. svoj debutový album EP2013 s názvom Kolobeh. Chalani od roku 2010, v ktorom vznikli, robia slovenskú autorskú tvorbu, snažiac sa vyhnúť škatuľkovaniu do akéhokoľvek presne vymedzeného štýlu či žánru.

Rok 2013 bol pre chalanov z kapely AiMEE koncertne pokojnejší, a tak jeho prvú polovicu mohli využiť na prípravu hudobného materiálu, ktorý dostal finálnu podobu ako EP2013 Kolobeh. EP obsahuje šesť trackov, na ktorých sa producentsky podieľal Filip Pokorný z M!Studio a jeden bonus track z dielne štúdia Valec (IMT Smile). Krstným otcom debutového albumu kapely nebude nikto iný ako pohodový Lasky z kapely Para, ktorý už dnes v bratislavskom klube British Rock Stars pokrstí tento nový počin na slovenskej hudobnej scéne.

Kapela AiMee vznikla pred tromi rokmi a dosiaľ odohrala viac ako 70 koncertov, z ktorých vrcholom boli najmä tie z roku 2012, kedy zastávala post predkapely IMT Smile, a to počas celého jarného IMT Smile 2012 Tour. Neskôr na jeseň toho istého roku chalani opäť "obehli" Slovensko v rámci osláv septembrových narodenín jednej z najznámejších ohnivých alkoholických vôd. Tie vyvrcholili veľkou koncertnou párty v Incheba Expo Aréne v Bratislave. 


Redakciu Hudba.sk informovala kapela AiMee.

Foto: Facebook.com/aimeeband 

Súvisiaci interpreti: AIMEE