Osemročné čakanie na nový album Primal Cream sa chýli ku koncu. Formácia oznámila dátum vydania dvanástej štúdiovej nahrávky s názvom Come Ahead. Zapíšte si do svojho kalendára 8. november. Bobby Gillespie sľubuje najosobnejšie a emocionálne najotvorenejšie dielo svojej kariéry. O jeho slovách sa môžete presvedčiť už teraz.

Pilotný singel Love Insurrection ukazuje spôsob, akým nájsť nádej v neistých časoch. "Na nahrávke je odkaz nádeje. Ale je to zmiernené prijatím najhoršej stránky ľudskej povahy," približuje forntman Bobby Gillespie.

V tlačovej správe k novinke kapela prezradila, že na počiatku nového albumu stáli texty: "Na prvom mieste bol príbeh. Bobby písal sám s použitím akustickej gitary. Nápady prúdili rýchlo, v dlhých návaloch inšpirácie. Tento proces v tandeme s producentom Davidom Holmesom poskytol nový spôsob. Spoluprácou s Holmesom a gitaristom Primal Scream Andrewom Innesom boli stretnutia Come Ahead dokončené medzi Belfastom, Londýnom a Los Angeles."

Konfrontačný názov Come Ahead poukazuje na frontmanov rodný Glasgow. "Som veľmi nadšený z tohto albumu. Ak by mala Come Ahead nejakú spoločnú tému, mohla by to byť téma konfliktu, či už vnútorného alebo vonkajšieho," povedal o albume Bobby Gillespie. "Albumom sa tiahne aj vlákno súcitu. Názov je glasgowský výraz. Ak sa vám niekto vyhráža, že bude bojovať, poviete: 'Poď!' Vyžaruje nezdolného ducha Glaswegian a samotný album zdieľa tento agresívny postoj a sebadôveru. Tam hore na to majú slovo, gallus. Come Ahead je tiež dosť drzý názov," vysvetľuje.

Pokiaľ ste fanúšikmi vinylov, ustriehnite si limitovanú edíciu strieborného 2LP so zrkadlovou platňou, alebo červenú limitku. K dispozícii bude aj exkluzívne tričko.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)