Lídra známej "jednohitovej" americkej kapely The Calling Alexa Banda v Michigane cez víkend uniesli, surovo zmlátili a následne hodili na koľajnice. Ako informoval portál TMZ.com, incident momentálne vyšetruje polícia.

Alex Band bol v meste Lapeer a v nedeľu nadránom sa chcel prejsť z hotela do neďalekého obchodu s potravinami. Zastavila pri ňom dodávka, pričom ľudia v nej ho vtiahli dovnútra a zbili. Speváka začali hľadať až po tom, ako si ráno jeden z členov jeho kapely uvedomil, že zmizol. Jeho momentálny zdravotný stav nie je známy.

Skupinu The Calling verejnosť pozná predovšetkým zásluhou ich prvého singla Wherever You Will Go, ktorý sa v roku 2001 dostal na piate miesto amerického singlového rebríčka. Magazín Billboard ho neskôr vyhlásil za pieseň desaťročia, hoci kapela na nečakaný prvotný úspech už nikdy nenadviazala. Po vydaní dvoch albumov - Camino Palmero (2001) a Two (2004) - v roku 2005 ohlásila ukončenie činnosti na dobu neurčitú, pričom členovia zatiaľ nenaznačili, že by mali v pláne niekedy kapelu znovu obnoviť. Spevák Alex Band v roku 2010 vydal sólový album We've All Been There a jeho hlas znie aj v piesni Carlosa Santanu Why Don't You & I.

Oprava: Dva dni pred únosom Alex Band ohlásil návrat kapely The Calling na scénu, avšak v inej zostave než v akej skupina pôsobila v rokoch 2000 až 2005.

Spomínaná rocková balada Wherever You Will Go priniesla kapele začiatkom minulej dekády množstvo fanúšikov aj na Slovensku a v Česku. Nedávno ju mladšej generácii predstavil finalista tohtoročnej SuperStar Martin Šafařík, ktorý nahral akustickú coververziu. Vypočujte si ju nižšie.


Zdroj: SITA, Hudba.sk 
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Calling