Obľúbená skupina S Hudbou Vesmírnou pokračuje v septembri v šnúre vystúpení po slovenských mestách a obciach. Po benefičných vystúpeniach v Dolnom Kubíne či moravskom Pteníne, kde sa zúčastnili akcie na podporu rekonštrukcie tamojšieho zámku, čakaju populárne trio ďalšie dva koncerty na dobročinných akciách.

Už v stredu 20. septembra vystúpia S Hudbou Vesmírnou v Trnave pri príležitosti slávnostného otvorenia nového Centra pomoci človeku. O tri dni neskôr budú v Banskej Bystrici hviezdami Svetielkofestu.

"K vystúpeniu na slávnostnom otvorení Centra pomoci človeku v Trnave nás pozvala tunajšia arcidiecézna charita. Projekt centra, ktoré poskytne strechu nad hlavou ľuďom bez domova, je svojím spôsobom v rámci Slovenska unikátnym. Zaspievať na takejto akcii považujeme za dôležité už preto, že aj ľudia bez domova si zaslúžia vliať do krvi trochu pozitívneho ducha, ktorého im snáď ponúkneme prostredníctvom našich piesní," hovorí Sára Polyáková, ktorá sa stala členkou tria minulý rok po tom, ako pôvodná speváčka Dominika Morávková z kapely odišla.

"Hrať pre dobrú vec je pre nás vždy prestížna záležitosť. Sme radi, že môžeme prispieť k dobrej nálade tým, ktorí to potrebujú. Obzvlášť ide o nevyliečiteľne choré deti, ako je to v prípade Svetielkofestu v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici. Pre mňa ako otca sa pomoc závažne chorým deťom stáva osobnou vecou. Neviem a nechcem si predstaviť, že by podobný osud postihol moje deti," pridáva k vystúpeniu na benefičnom Svetielkofeste spevák Marek Koleno.

Kapela S Hudbou Vesmírnou prešla v poslednom roku a pol mnohými prelomovými udalosťami. Tou najdôležitejšou je minuloročná zmena speváčky, ktorú na radosť Mareka Kolena a Daniela "Sorizza" Kisa poslucháči a diváci prijali veľmi rýchlo. Zvýšený záujem o skupinu a jej novú tvorbu dal trojici impulz, aby s fanúšikmi ešte viac pracovala. Na jej Youtube kanáli preto postupne vznikli rubriky ako MOODoftheWEEK, MOODoftheMONTH či smallTALKS alebo Malé povedačky.

"S Marekom sme veľmi radi, že naši priaznivci tak pozitívne prijali zmenu speváčky. Sára nadviazala na pozitívne vibrácie, ktoré pre S Hudbou Vesmírnou predstavovala Dominika. Fanúšikovia nám dávajú jasne najavo, že ich zaujíma nielen naša tvorba, naše pesničky, ale chcú viac. Preto sme sa rozhodli pre nich na 1. októbra v košickom DKC Veritas usporiadať svojho druhu ojedinelú akciu. Nielen, že pre nich zahráme to najlepšie od nás, ale dostanú možnosť sa s nami stretnúť v rámci Meet & Greet. Pre tých, ktorí si zaplatia vstupné na tento koncert a stretnutie, sme pripravili napríklad premiéru svojrázneho krátkeho dokufilmu o tom, čo pre S Hudbou Vesmírnou znamenalo vymeniť po toľkých rokoch speváčku. A možno budú aj iné prekvapenia, tešte sa a hlavne príďte," pozýva fanúšikov Sorizzo.

Termíny jesenných koncertov S Hudbou Vesmírnou:

  • 20. 9. – Trnava, otvorenie Centra pomoci človeku
  • 22. 9. – Veľký Krtíš, Vinobranie
  • 23. 9. – Banská Bystrica, Svetielkofest
  • 1. 10. – Košice, DKC Veritas, koncert + Meet & Greet – vstupenky

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Kopečný z TOPART MEDIA. Správu sme upravili. Novinky skupiny môžete sledovať na oficiálnej stránke shudbouvesmirnou.com a profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.