Svetoznámy skladateľ a hudobník Yanni, ktorý je často označovaný aj ako klávesový mág, sa 2. mája 2014 predstaví v Prahe. V sprievode orchestra tam vystúpi v priestoroch Tipsport Arény.

Yanni do Českej republiky zavíta po prvýkrát a podľa vlastných slov ponúkne šou s názvom All New. V rámci nej by mal odznieť výber skladieb z jeho ostatného štúdiového albumu Truth of Touch, ale priestor dostanú aj staršie hity tohto uznávaného hudobníka.

Jeden z najvýraznejších inštrumentalistov súčasnosti má na konte viac ako 35 platinových a zlatých platní, a dohromady predal 25 miliónov nosičov. V minulosti pritom koncertoval na takých miestach ako Akropola, Taj Mahal, Zakázané mesto, Royal Albert Hall či El Morro.


Yanni, vlastným menom Yannis Hrysomallis, pochádza z gréckeho mesta Kalamata. Aj napriek faktu, že začínal ako samouk bez hudobného vzdelania, sa mu v roku 1992 podarilo získať nomináciu na Grammy za album Dare to Dream a o rok neskôr za nahrávku In My Time. V súčasnosti sa tento umelec okrem hudby venuje aj charitatívnej činnosti a spolupracuje s viacerými nadáciami a združeniami.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Zdeňka Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Yanni