Mladá speváčka a skladateľka Sima Martausová si novým CD Dobrý deň, to som ja (2013) získala množstvo fanúšikov. Záujem o novinku relatívne novej tváre na slovenskej scéne jej vyniesol platinovú platňu, ktorú prevzala na utorkovom adventnom koncerte RTVS.

Pri odovzdávaní ceny nechýbali jej spoluhráči Igor "Ajdži" Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón).

"Zo srdca ďakujem RTVS za podporu, chlapcom z kapely, Jožkovi Šebovi a všetkým priateľom a fanúšikom, ktorí nás podporujú. Tento nádherný vianočný darček ma prekvapil a veľmi milo 'šokoval'. Viem, že sama za nič nemôžem a že tento darček patrí všetkým! Ďakujem, pozdravujem, objímam," povedala dojatá a prekvapená speváčka po priamom prenose.


Album Dobrý deň, to som ja už dávnejšie prekročil hranicu potrebnú na udelenie statusu platinového albumu a momentálne má veľmi blízko k dvojitej platine. Momentálne je však album v obchodoch vypredaný a jeho dotlač sa dostane do obchodov až v januári.

Po prvom a veľmi úspešnom samostatnom klubovom turné Simu ešte budú môcť fanúšikovia počuť na koncerte s veľkým orchestrom v Prahe na česko-slovenskom večeri, ktorého záznam odvysiela 25. decembra o 20:00 Slovenský rozhlas, a po Vianociach ešte 27. decembra na koncerte v rámci série hudobných programov štúdia L+S Music á la Carte. Hneď začiatkom budúceho roka sa objaví aj v rannom vysielaní Českej televízie. 9. januára 2014 tam odohrá naživo s kapelou tri piesne.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.