Talentovaná speváčka a autorka Veronika Strapková tento rok potešila fanúšikov novou EP nahrávkou Sila je v nás. Už takmer pol roka pred jej vydaním postupne zverejňovala jeden videoklip za druhým, až napokon bez vizuálu zostala len skladba Posledný pokus. Príjemná klavírna pieseň plná emócií si napriek tomu zaslúži pozornosť.

Veronika Strapková v rámci propagácie jednotlivých skladieb z EP Sila je v nás ukázala rôzne spôsoby ako možno pesničky vizualizovať. Ponúkla klasický hraný videoklip k titulnej skladbe s Kalim, klip zostrihaný z videí od fanúšikov k piesni Svet sa točí, tanečný vizuál Nočné vtáča, či zaujímavé animované poňatie piesne Frázy.

Emotívna skladba Je mi ľúto, venovaná kamarátke, ktorá už nie je medzi nami, má zase podobu intímneho vystúpenia v nahrávacom štúdiu so sviečkami, v ktorom Veronika pesničku spieva v doprovode gitaristu Petra Bulíka. Druhou pomalou piesňou na albume je práve najnovšie zverejnený singel Posledný pokus, ktorý zase dostal jednoduché lyric video. V tomto prípade však na precítenie skladby a textu nič viac ani nie je treba.

"Tento song je úplný protipól k piesni Nočné vtáča. Je to reflektívna výpoveď o dnešných vzťahoch a dobe, ktorá si zvykla už nedávať 'posledný pokus'. Touto vzťahovou skladbou som chcela vyjadriť, že síce žijeme v uponáhľanej dobe, kde všetko berieme ako samozrejmosť, a pomaly sme zvyknutí na to, že všetko, čo chceme, sa dá kúpiť či vybártrovať, no tak, ako sa vieme starať o seba, musíme sa starať aj o svoj vzťah. Každý časom prejde zo zamilovanosti do istej rutiny, no to neznamená, že prvý problém sa rieši rozchodom či rozvodom. Verím, že pri tejto piesni si ľudia opäť trošku pripomenú, aké je dôležité sa starať o vzťah a že si ho treba vážiť," vyjadruje speváčka hlavnú myšlienku piesne.


Všetky skladby na EP nahrávke, ktorú kompletne produkoval Veronikin dlhoročný kamarát a muzikant Emil "Esso" Smoliga, sú v slovenčine a sú navzájom hudobne aj textovo, resp. hodnotovo prepojené.

"Snažila som sa týmto EP a každou skladbou povedať nielen ľuďom, ale aj sebe, že netreba zabúdať na hodnoty, ktoré do nás vštepovali naši rodičia a starí rodičia. Má to veľký význam v živote a nie je to klišé, práve naopak, je to podstata celého nášho fungovania v živote," hovorí Veronika a dodáva, že práve názov minialbumu Sila je v nás je jeho ústredným motívom. S touto nahrávkou sa zároveň lúči so svojím doposiaľ používaným skráteným umeleckým menom VeronikaS.

EP Sila je v nás môžete okrem Youtube počúvať aj na Deezeri, Spotify a ďalších digitálnych hudobných službách.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach facebook.com/veronikastrapkovaslovakia a instagram.com/veronikastrapkova.

Foto: Zuzana Gucmanová