Vydanie druhého štúdiového albumu jednej z najväčších popových hviezd súčasnosti je už za dverami. Dua Lipa nezaháľa a po pilotnom singli Don't Start Now vydáva ďalší singel. Skladba Future Nostalgia má originálny zvuk a štýlové lyric video, v ktorom britská speváčka vyzerá skvele aj v obyčajnej bielej košeli.

Dua Lipa si v tomto roku na pár mesiacov dopriala zaslúžený oddych a s výnimkou niekoľkých vystúpení ostala skôr v úzadí. Krátku prestávku však nestrávila ničnerobením, ale prípravou svojho nového albumu Future Nostalgia, ktorý by sa mal dostať do predaja v úvode roka 2020. Ako prezradila, bude to tanečná nahrávka inšpirovaná discom, podobne ako hity One Kiss a Electricity, ktoré nahrala s Calvinom Harrisom, resp. duom Silk City (Mark Ronson a Diplo). "Cítila som, že je to pre mňa prirodzený vývoj. Album je veľmi nostalgický, ale s novými zvukmi," hovorí o novinke.

Jej slová potvrdzuje aj najnovšia ochutnávka, ktorou je titulná skladba Future Nostalgia. Ide o hravú a zábavnú skladbu, ktorú podľa jej vlastných slov netreba brať príliš vážne. Dua Lipa ju napísala počas jedného popoludnia stráveného v Los Angeles spolu so skladateľsko-producentskou dvojicou Jeff Bhasker a Clarence Coffee Jr.


Okrem samotnej pesničky, ktorá je nostalgickou spomienkou na zvuky z rokov minulých (fanúšikovia deväťdesiatok si prídu na svoje), je zaujímavé aj lyric video. Kým v minulosti boli takéto "karaoke" vizuály pomerne nudné a nezáživné, v posledných rokoch sa často približujú ku klasickým klipom a v niektorých prípadoch sú lyric videá dokonca zaujímavejšie ako samotné videoklipy.

V tomto prípade môžeme sledovať talentovanú krásku, ktorá si užíva bezstarostný život a odpaľovanie golfových loptičiek zo strechy vo svojom luxusnom príbytku vo funkcionalistickom štýle. Atmosféru podčiarkujú nadčasové kúsky oblečenia, ktoré navrhla samotná Dua Lipa v spolupráci s britskou značkou Pepe Jeans.

Lipa za svojou minulosťou spravila ráznu čiaru nielen po zvukovej, ale aj vizuálnej stránke. Dlhé roky bola známa ako brunetka, tento rok však svoj imidž zmenila a prezentuje sa ako blondínka, za čo zrejme môže aj fakt, že sa po rokoch rozišla so svojím priateľom, ktorému adresovala svoj predošlý singel Don't Start Now.


Ak chcete 24-ročnú speváčku počuť naživo a nestihli ste jej výborné vystúpenie na minuloročnom Szigete, tak budete mať ďalšiu šancu na jej nadchádzajúcom turné, ktoré odštartuje 26. apríla 2020 v španielskom Madride. Najbližšie k Slovensku sa ukáže 19. mája v susednej Viedni.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/dualipaofficial

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa