Obyvatelia Veľkej Británie sú hrdí viac na svoju hudbu ako na filmy. Vyplýva to z prieskumu na vzorke 2 000 respondentov, o ktorý sa postarala telekomunikačná spoločnosť Plusnet. Najväčšiu hrdosť pritom pociťujú vďaka legendárnym skupinám The Beatles a Queen, za nimi nasleduje súčasná hviezda Adele.

Rozdiely medzi hrdosťou Britov na hudbu, filmy a televíznu produkciu sú minimálne. Približne 64 percent opýtaných uviedlo, že sú hrdí na svoju hudbu, kým pri filmoch pociťuje takúto hrdosť 62 percent a pri televíznej produkcii 61 percent opýtaných.

V rámci hudby sú najviac hrdí na skupiny The Beatles a Queen, ktoré v prieskume uviedlo zhodne 71 percent ľudí, 48 percent respondentov ocenilo mladú speváčku Adele a 46 percent kultovú formáciu Pink Floyd. Na piatom mieste smere skončila skupina Oasis, ktorá v súčasnosti pre rozpory bratov Gallagherovcov nie je aktívna.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že pocit hrdosti na legendárne kapely The Beatles a Queen nemajú len starší obyvatelia krajiny. Ich mená totiž uviedlo viac ako 68 percent opýtaných vo veku 25 až 34 rokov, ktorí tieto skupiny v čase ich najväčšej slávy nemali možnosť zažiť.

Prečítajte si: Oslava hudby v štýle BBC: debut The Beatles po 50 rokoch nahrajú nanovo

A na čo sú hrdí Slováci?

Zdroj: SITA (music-news.com)
Foto: AP Photo/Dan Grossi

Súvisiaci interpreti: The Beatles, Queen