Huslista Filip Jančík sa posilnený nedávnymi koncertnými úspechmi vrhá do ďalšieho nezvyčajného projektu pre slovenských fanúšikov. V apríli odohrá sériu špeciálnych akustických koncertov v "božích stánkoch" a jarné turné zakončí 4. mája v bratislavskej Starej tržnici.

Ešte pred dvoma rokmi si prešiel päť slovenských miest, konkrétne Trenčín, Žilinu, Košice, Kežmarok a Trnavu, aby slovenských fanúšikov zoznámil so svojskými husľovými aranžmánmi známych filmových skladieb, s ktorými sa mu už predtým podarilo urobiť si meno v zahraničí. Po vlaňajšom vypredanom víkende na Bratislavskom hrade je však isté, že Filip Jančík sa už na domácej scéne nemusí nikomu predstavovať.


27-ročný huslista nezaháľa a hneď, ako skončí s jedným projektom, uvažuje nad ďalším. Milovníci známych filmových melódií a coverov populárnej hudby v Jančíkovom prevedení si tak na svoje prídu aj v roku 2020. Soundtrack z Harryho Pottera, Posledného mohykána či Hier o tróny zaznie naživo v inštrumentálnej podobe na jeho jarnom turné v deviatich slovenských mestách.

Pôjde o akustické koncerty, pričom väčšina z nich sa uskutoční v kostoloch, napríklad v trnavskej Katedrále svätého Jána Krstiteľa, lučeneckej Synagóge či v Evanjelických kostoloch v Partizánskej Ľupči, Košiciach a Banskej Bystrici. Špecialitou bude májový koncert v bratislavskej Starej tržnici, kde Jančík odohrá akustický večer filmovej hudby za prítomnosti viacerých zaujímavých hostí.

Zostava, ktorá bude huslistu sprevádzať, bude mať až desať členov, v repertoári sa objavia ďalšie skladby, ktoré doteraz nehrával, a chystá aj niekoľko prekvapení, ktoré si nateraz necháva pre seba. Navyše, pre fanúšikov, ktorí sa prihlásia do newslettera Verný fanúšik pripravuje Filip Jančík aj ďalšie špeciálne prekvapenia a darčeky. 

Všetky podrobnosti a lístky na jednotlivé koncerty nájdete v sieti Predpredaj.sk.


Novinky Filipa Jančíka a zaujímavosti zo zákulisia príprav koncertnej šnúry môžete sledovať na jeho oficiálnych profiloch na Facebooku a Instagrame.

Vstupenky:  

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: archív hudobníka