Medzi najočakávanejšie hudobné podujatia na Slovensku sa nedávno zaradil koncert legendárneho britského hudobníka Billyho Idola. 20. júna sa so svojou kapelou, v ktorej nebude chýbať ani gitarista Steve Stevens, predstaví v bratislavskom NTC. Lístky sú už v predaji, na Predpredaj.sk prebieha aj špeciálna akcia.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

AKCIA:
Pri kúpe dvoch a viac vstupeniek v rámci jednej objednávky dostanete CD zdarma! Jedná sa o kompiláciu Essential, ktorá vyšla roku 2011 a obsahuje 15 najzásadnejších skladieb a hitov Billyho Idola. Počet CD, ktoré budú takto rozdané, je limitovaný na 200 kusov, preto neváhajte, aby sa vám ešte ušlo. Akcia platí len v prípade online nákupu. O spôsobe vyzdvihnutia CD budete informovaní emailom.

Billy Idol, Forestglade 2012 Zdroj: Igor Daniš

Billy Idol sa narodil ako William Michael Albert Broad 30. novembra 1955. V roku 1976 pomáhal zakladať punk-rockovú kapelu Generation X. Neskôr formáciu opustil a v roku 1981 v New Yorku odštartoval sólovú dráhu. Na konte má zatiaľ sedem štúdioviek, pričom zatiaľ posledný, vianočný album s názvom Happy Holidays, vydal v roku 2006.

Počas kariéry získal jednu Brit Award, trikrát ho nominovali na cenu Grammy a desaťkrát na MTV Video Music Award, pričom za videoklip ku skladbe Cradle of Love toto ocenenie aj získal. V súčasnosti pracuje na novom albume a plánuje tiež vydať autobiografiu Dancing With Myself.


Text: Hudba.sk
Foto: artwork (titulný obrázok), Igor Daniš - archív Hudba.sk (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Billy Idol