Po odchode speváka Igora Belaja a niekoľkých mesiacoch neistoty sa skupina The Paranoid vráti na koncertné pódiá s novým spevákom. Je ním Rob Raven, známy z košickej kapely Meredith, ktorý do zostavy dokonale zapadol a už spolu chystajú aj nové nahrávky.

Keď koncom septembra 2017 Igor Belaj ohlásil náhly odchod z kapely The Paranoid, množstvo fanúšikov na Slovensku aj v Českej republike bolo zaskočených. Podobne na tom boli ostatní členovia kapely, ktorí sa to dozvedeli iba deň predtým taktiež cez internetovú správu.

Trojica muzikantov - gitarista Roman Birkuš, basgitarista Patrik Sýkora a bubeník Miloš Zaujec - sa ale jednohlasne rozhodla pokračovať a nájsť za speváka a zakladajúceho člena náhradu. Podarilo sa im to až po niekoľkých mesiacoch a ich novým frontmanom sa stal Rob Raven, spevák skupiny Meredith. Tú aktuálne opustil, aby sa mohol naplno venovať hraniu a tvorbe s novými spoluhráčmi.

"Po odchode Igora sme vyhlásili konkurz, na ktorý sa prihlásilo veľa spevákov a dokonca aj speváčky, ale nikto z nich sa nám do Paranoidu hlasovo alebo prejavom nehodil. Roba Ravena sme spoznali už v roku 2012 na turné, keď nám jeho skupina Meredith robila predkapelu. Vtedy sme si 'padli do oka'. Po neúspešnom konkurze sme sa teda rozhodli skúsiť to s ním a už na prvej skúške sme cítili, že to bude fungovať. Jednoducho k nám zapasoval ako do puzzle, aj spevom aj prejavom. Je to šikovný muzikant. Presvedčiť sa o tom fanúšikovia môžu už čoskoro na koncertoch a v novom singli, ktorý chystáme," konštatuje  Roman Birkuš.

Po polročnej koncertnej pauze prinesú veľkú šou

Mladí rockeri v novej zostave intenzívne skúšajú a tešia sa na koncerty, ktoré im - a podľa reakcií na sociálnych sieťach aj fanúšikom - už veľmi chýbajú. "Nikdy sme ani len neuvažovali o tom, že by sme to zabalili. Život bez hrania na pódiu si ani nevieme predstaviť. Preto sme teraz pár mesiacov poriadne makali, aby sa Paranoid znovu postavil na nohy. Pripravili sme nové turné, oprášime na ňom aj pesničky, ktoré sme dlho nehrali. Práve sa vyrábajú konštrukcie na svetelnú šou a budú aj špeciálne efekty. Už sa na to tešíme, bude to poriadne husté," hovorí gitarista o pripravovaných koncertoch.

Fanúšikovia sa môžu na prvé koncerty The Paranoid s novým spevákom tešiť v Bratislave, Prahe, Trenčíne, Nitre, Brne, Žiline a Košiciach. Miesta siedmich koncertov turné vyberali chalani podľa technických a priestorových možností klubov. "Zvolili sme teraz iba mestá, ktoré majú väčšie kluby, lebo chceme predstaviť špeciálnu scénu a šou. Je ťažké hrať všade tam, kde by naši fanúšikovia chceli, ale možnosti hrania na Slovensku sú obmedzené a nie všetky kluby vyhovujú našim technickým požiadavkám," vysvetlil rozpis miest turné Roman Birkuš.

Vstupenky na turné The Paranoid Tour 2018 sú dostupné exkluzívne v sieti Predpredaj.sk / Předprodej.cz. Na výber je v každom meste bežná vstupenka "Classic Ticket" so vstupom na koncert a vstupenka "VIP Upgrade", ktorá zahŕňa okrem vstupu na koncert aj tričko, podpísaný plagát kapely, stretnutie s kapelou a fotografiu s jej členmi. Špeciálnymi hosťami turné budú skupina Sanchez Amstredam a The Now

The Paranoid Tour 2018:

6. 4. - Bratislava, Majestic Music Club
7. 4. - Praha, Futurum Music Bar
13. 4. - Trenčín, Piano Club
14. 4. - Nitra, Nová Pekáreň
21. 4. - Brno, Eleven club
27. 4. - Žilina, Smer Music Bar
28. 4. - Košice, Collosseum club

Začiatok koncertov je v každom meste naplánovaný na 19:00.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

The Paranoid vyrazia na turné s novým spevákom Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry NK Factory. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.theparanoid.sk, www.facebook.com/theparanoid a www.instagram.com/theparanoidofficial.

Foto: Wikes

Súvisiaci interpreti: The Paranoid