V utorok sa vydareným koncertom v Plzni rozbehla jarná Pražský výběr Tour 2013, ktorá má svoju slovenskú zastávku naplánovanú na nedeľu 24. marca v bratislavskom NTC. Okrem kompletne odohratých albumov Straka v hrsti a Výběr v legendárnej zostave chystá kapela aj mnoho ďalších, doslova "tatrmanských prekvapení a fórikov."

Špeciálnym hosťom pre koncerty v Bratislave a Prahe bude hosťovanie neprehliadnuteľnej Jany Kratochvílovej. Speváčka, textárka a skladateľka s extravagantným výzorom, osobitými názormi a jedinečným, nezameniteľným hlasom prijala pozvanie a príde si z Londýna s Pražským výběrom po mnohých rokoch znovu zaspievať. Diváci sa tak môžu tešiť na unikátnu verziu piesne Papíry straší.

"Ešte som tú pieseň síce nepočula, ale už znie nad časopriestorom, tak si ju tam odchytím. V rámci nášho 'illuminati.ca okamžitizmu' je to tak, ako to má byť. Teším sa na spolu-rockerov a konečne si, ako hovoria naši milí fanúšikovia, zaspievam poriadne pražsky," hovorí Kratochvílová sebe vlastným štýlom.

Legendárna kapela odohrá v rámci jarného turné odohrá už len posledné dva exkluzívne koncerty v "halovej verzii". Zároveň to bude na dlho jedna z posledních príležitostí vidieť Michaela Kocába, Michala Pavlíčka, Viléma Čoka, Klaudiusa Kryšpína a Jiřího Hrubeša naživo na samostatnom koncerte, protože definitívne potvrdili rozhodnutie v roku 2014 spoločne nekoncertovať.

Tohtoročná jar je v znamení Pražského výběru aj na pultoch hudobných predajní. Po minuloročných reedíciach CD Straka v hrsti a Výběr vydal Supraphon aj reedíciu tretieho a zatiaľ posledného štúdiového albumu Běr z roku 1997.

Prečítajte si viac: Návrat skupiny Pražský výběr bol podľa Pavlíčka dojemný

Termíny zostávajúcich koncertov Pražský výběr Tour 2013:

24. 3. - Bratislava, NTC 
26. 3. - Praha, Tipsport Arena

Koncerty začínajú o 19:00.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša.

Súvisiaci interpreti: Pražský výběr