Legendárna rocková formácia The Rolling Stones sa v rámci svojho aktuálneho turné 14 On Fire predstaví na štadióne Ernsta Happela vo Viedni. Vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční 16. júna, by sa mali začať predávať 25. marca.

Viedenský koncert by nemalo ovplyvniť nedávne úmrtie priateľky Micka Jaggera - módnej návrhárky L'Wren Scott. Kvôli nemu formácia odložila všetkých šesť vystúpení v Austrálii a jedno na Novom Zélande. Tie mali nasledovať po koncertoch v Abú Zabí, Japonsku, Číne a Singapure.

Na webovej stránke Rollingstones.com však kapela uviedla, že pre neodohrané vystúpenia sa bude snažiť nájsť nové termíny. Kapela by sa okrem Rakúska mala v júni predstaviť aj v Holandsku, Taliansku, Belgicku a tiež dva razy v Nemecku.

Mimochodom, len v júni 2014 sa vo Viedni koná viac koncertov svetových hviezd než na Slovensku za celý rok, vrátane festivalov. Do hlavného mesta Rakúska príde Justin Timberlake (4.6.), Tori Amos (6.6.), Nine Inch Nails (9.6.), Miley Cyrus (10.6.), Kings of Leon (11.6.), The Rolling Stones (16.6.), Bryan Adams (19.6.). Pearl Jam (25.6.) aj Bob Dylan (28.6.). V júli budú najväčšími udalosťami vo Viedni koncerty Metallicy (9.7.) a Neila Younga (23.7.).


The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up.

Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

TIP: Gitarista The Rolling Stones vydá knihu pre deti

Text: Hudba.sk (SITA, Facebook, Rollingstones.com, archív)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones