Jedna speváčka a jeden klavirista. V prípade, že ide o dvojicu Koščová – Špiner, vám nik ďalší nebude chýbať. Žiaden veľký ansámbel, len dvaja interpreti a spolutvorcovia, ktorí úplne stačia na to, aby sa dotkli diváka na tých najhlbších miestach.

Na koncertoch Kataríny Koščovej a Daniela Špinera sa smeje i plače, divák sa stáva svedkom a súčasťou intímnej výpovede, skutočného spojenia, lyrického prežívania i spoločného humoru. Svojmu publiku je táto dlhoročne fungujúca hudobná dvojica nablízko tak, ako sa len dá, priam na dotyk. Takto sú umelci najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných. Skúsenosti a ohlasy divákov dávajú za pravdu, že ich koncerty sú skutočným zážitkom.

V novembri minulého roku vydali svoj nový album Krehkosť. Vznikal v priebehu niekoľkých dní v zrube pod Tatrami. Celkom prirodzene, bez akýchkoľvek príprav, nahrali ho so všetkými ruchmi, špinou a životom naokolo. Výsledkom je hodinová nahrávka postavená hlavne na klavíri a textoch o intimite, kráse, ale aj bolesti a pominuteľnosti.

"Keď piesne vznikali, veľa sme sa s Danielom Špinerom rozprávali. Riešili sme spoločenskú situáciu, vzťahy, to, že si tu poletujeme v džungli, príliš istí všetkým a všetkými, čo máme. Priveľa vecí považujeme za samozrejmosť, pripadáme si nesmrteľní, nemenní. A pritom sme všetci takí krehkí. V rukách pevne držíme len daný moment, nič viac," hovorí o albume Katka Koščová.

Krehkosť medzičasom získala ocenenie Radio_Head Award ako najlepší folkový album roka 2023 a piesne z nahrávky tvoria gro aktuálnej série koncertov miniaTOUR, v rámci ktorej sa dvojica predstaví v stredu 22. mája o 19:00 v Dome kultúry v Devíne. 

Vstupenky: Predpredaj.sk

Prečítajte si tiež: Nezabúdajme na vlastnú krehkosť, upozorňujú Katka Koščová a Daniel Špiner

Zdroj: PR článok – Dr. Horák (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová