Do hviezdami preplneného lineupu Sziget festivalu pribudli ďalší headlineri – Korn a NOFX, ktorí uzatvárajú zoznam interpretov na hlavnom pódiu. Zaujímavou novinkou je aj vydanie novej festivalovej mobilnej aplikácie, v ktorej už teraz nájdete časový harmonogram koncertov.

Ostrov slobody v centre Budapešti sa opäť teší na nu-metalových hrdinov Korn, ktorí dobyjú hlavné pódium v piatok 15. augusta. Cenou Grammy ocenená kapela s 35 miliónmi predaných nosičov, dvanástimi albumami v Top 10 Billboard 200 a oceneniami za platinové a multiplatinové predaje príde na Sziget s najväčšími hitmi, ale aj ich ostatným albumom The Paradigm Shift.


Ďalším prírastkom do programu, ktorý poteší najmä fanúšikov gitarovej hudby, je NOFX. Punk-rocková kapela z Los Angeles má na konte 12 albumov a patrí medzi najúspešnejšie nezávislé kapely všetkých čias. Zvuk NOFX je rozmanitý, využívajúci prvky skate punku, melodického hardcoru, ska punku a ďalších punk-rockových štýlov.

Festival spestria svojimi koncertmi aj mladá americká raperka a speváčka Angel Haze a berlínska kapela The BossHoss, ktorá prevedie najznámejšie popové, rockové či hip-hopové skladby v kovbojskom štýle v rytmoch country. Na Szigete aj vďaka nim odznie v dvoch rôznych verziách skladba Hey Ya! (Outkast) či na nespoznanie upravený hit Hot In Herre (Nelly).


Organizátori Szigetu dnes spúšťajú aj novú festivalovú aplikáciu. Fanúšikovia vďaka nej môžu priamo cez smartphone môžu vypočuť svojich favoritov či objaviť nových interpretov. Aplikácia okrem toho prináša interaktívnu mapu areálu, možnosť prihlásiť sa na odber notifikácií, vytvoriť si svoj vlastný výber koncertov a zosynchronizovať ho s festivalovou webstránkou a Facebookom alebo objavovať skryté podklady festivalu ako zábavu, umenie a rôzne aktivity. Aplikácia je pre používateľov iOS a Androidov dostupná na stiahnutie na stránke szigetfestival.com/mobileapp.

Sziget festival (11.-18. august), patrí medzi dlhodobo najlepšie a najnavštevovanejšie európske festivaly a svoje líderstvo v rámci strednej Európy potvrdzuje aj tento rok skvelým hudobným programom. Medzi koncertmi na ktoré sa môžu fanúšikovia tešiť sú aj vystúpenia hviezd ako Queens of the Stone Age, Imagine Dragons, Lily Allen, Manic Street Preachers, Dreadmau5, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Blink182, Placebo, Calvin Harris, Skrillex, Klaxons, Darkside, Outkast, Tom Odell, Kelis a mnoho ďalších. Viac informácií o programe nájdete na www.szigetfestival.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Korn, NOFX