Od "môžeš mi zavolať" prešla kanadská speváčka vo svojom neskrývanom zámere nahrať soundtrack k rodiacemu sa vzťahu dlhú cestu. V prvom tohtoročnom singli už spievala "mám ťa veľmi rada", no a teraz svoj objekt záujmu nabáda na to, aby s ňou ušiel niekam preč. Je novinka jej najlepším singlom v kariére?

Run Away With Me je názov druhého singla z pripravovanej tretej štúdiovky Carly Rae Jepsen. Vkusná a nápaditá tanečná novinka je plná energie, na rozdiel od hitov Call Me Maybe a I Really Like You však nepôsobí ako presladená a textovo naivná tvorba pre nenáročných tínedžerov. Hymnickým zvukom v štýle 80-tych rokov a jemne melancholickou náladou, ktorú hneď na začiatku zadefinuje zvuk saxofónu, môže osloviť aj náročnejšie popové publikum.

Odklonom od predošlej tvorby je aj videoklip zložený prevažne z nočných záberov na speváčku v troch svetových metropolách - Tokio, Paríž a New York. Režisér David Kalani Larkins ho natočil počas nedávneho promo turné k pripravovanému albumu, pričom speváčka podľa vlastných slov dlho nevedela, že natáčajú videoklip. "David má stále v ruke kameru, je to však človek, pri ktorom na to ľahko zabudnete," hovorí 29-ročná Kanaďanka.


Spomínaný tretí album s názvom E.MO.TION vyjde 21. augusta prostredníctvom vydavateľstiev Schoolboy Records a Interscope. Speváčka nahrávala novinku v Los Angeles, New Yorku a Štokholme, pričom sa na nej podieľali aj Sia, Dev Hynes, Jacob Kasher, Peter Svensson, Ariel Rechtshaid, Tegan and Sara či Shellback, ktorý je spolu s duom Mattman & Robin podpísaný aj pod novým singlom. Album bude obsahovať dvanásť skladieb, na deluxe edícii sa budú nachádzať ďalšie tri piesne. Run Away With Me je po I Really Like You druhou ochutnávkou očakávanej štúdiovky.

Carly Rae Jepsen sa na kanadskej hudobnej scéne zviditeľnila vďaka šou Canadian Idol, v ktorej skončila v roku 2007 na treťom mieste. O rok neskôr vydala debutový album Tug Of War, s ktorým však nezaznamenala výraznejší úspech. Slávu jej priniesla až skladba Call Me Maybe, s ktorou dobyla britský aj americký singlový rebríček. Pieseň pochádza z EP nahrávky Curiosity (2012) a nachádza sa aj na jej druhej štúdiovke Kiss (2012).

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, archív)
Foto: Facebook.com/Carlyraejepsen

Súvisiaci interpreti: Carly Rae Jepsen