V prvom kastingovom kole americký X Factor objavil trinásťročnú talentovanú Rion Paige, ktorá na pódiu zažiarila. Tentoraz sa opäť výrazne darilo mladším ročníkom, čoho dôkazom sú štrnásťroční speváci Josh Levi a Stone Martin či bratské trio AKNU. V článku si môžete pozrieť aj najzaujímavejšie vystúpenie z posledného kola britského X Factoru.

Mladý objav Josh Levi o sebe prezradil, že sa pred troma mesiacmi presťahoval z Texasu do Los Angeles s cieľom splniť svoj sen o sláve, ktorý sa práve prostredníctvom účinkovania v X Factore môže naplniť. Po prvom vystúpení má celkom dobre našliapnuté. Pre svoj debut v súťaži si zvolil song Seleny Gomez Come and Get It, pričom sa mu podarilo dať skladbe nový rozmer. Vydarenou R&B verziou si takmer okamžite získal ženskú časť poroty, ktorá sa v rytme hudby na stoličkách vlnila spolu s mladým spevákom. Z ich tvárí bolo ľahko odčítateľné, že z ich úst budeme pri konečnom hodnotení počuť jednoznačné áno.  

"Úžasné. Mám veľmi dobrý dojem z toho, čo si s piesňou urobil," zhodnotila vystúpenie Demi Lovato. "Si hviezda, si taký rozkošný. Nie je tu už nikto iný ako ty," pridala sa aj Kelly Rowland. Jediný muž v tohtoročnej porote Simon Cowell ho taktiež označil za budúcu malú hviezdu, a tak už nič nestálo v ceste tomu, aby sa mladý spevák posunul v súťaži o krok ďalej.

Súhlas s postupom visel aj nad hlavami nadšeného publika, ktoré si taktiež spevák bez najmenších problémov získal na svoju stranu. Je priam neuveriteľné, s akou ľahkosťou a prirodzenosťou dokázal Josh pracovať s divákmi. Na chlapca v jeho veku podal naozaj presvedčivý výkon, posúďte sami.  


Rovnako mladučký Stone Martin bol pred svojím vystúpením poriadne nervózny, to sa však neprejavilo na samotnom výkone. Svoje účinkovanie v X Factore odštartoval songom Little Things od One Direction, ktorý mu zabezpečil postup. Keď sa započúvate do jeho hlasu, ťažko uveriť, že ide o štrnásťročného chlapca.  

Porotkyňa Paulina Rubio mu vo svojom hodnotení  predpovedala, že sa jeho život čoskoro radikálne zmení. Aj Demi Lovato bola unesená, označila ho za roztomilého a očarujúceho. Podobného názoru bola zrejme aj ostatná časť ženského publika, stačí si všimnúť reakcie v ich tvárach – od zasnených pohľadov až po hystériu. Dostal rovnako aj Vás?    


AKNU si Cowella získali skladbou, ktorú nenávidí  

Počas druhého kastingového kola odznela aj skladba, ktorú Simon Cowell podľa jeho vlastných slov nenávidí. Ide o skladbu Valerie od indierockovej kapely The Zutons, ktorá je však známa najmä v coververzii Amy Winehouse. Napriek nechuti k piesni sa trom bratom, ktorí si hovoria AKNU, podarilo získať od Cowella pochvalu, a to nielen samotným spevom.  

Atmosféru vystupňovali aj vďaka sviežim tanečným kreáciám, ktoré ľudia v sále búrlivo ocenili. Cowell vo svojom hodnotení dokonca priznal, že mal husiu kožu, a pokojne by si ich vystúpenie pozrel znova, čo je z úst prísneho porotcu veľká pochvala. Minulý týždeň zaujali porotu najmä jednotlivci. Trio AKNU sa tak na pódium postavilo v správny čas, kedy všetci čakali na skupinu, ktorej sa to konečne podarí poriadne rozbaliť.     


Výnimočný mladý objav aj v britskom X Factore

Obrovský tínedžerský talent sa objavil aj v zatiaľ poslednom kole britského X Factoru, ktorý začal o niečo skôr ako americká verzia. 16-ročný Nicholas McDonald vo svojom druhom vystúpení v súťaži stavil na baladu A Thousand Years od Christiny Perri a za jej prevedenie si vyslúžil standing ovation a najväčšie pochvaly od porotcov.

"Máš nádherný hlas, si naozaj výnimočný, bolo to krásne vystúpenie," povedala Nicole Scherzinger a neskôr dodala, že sa už nevie dočkať, kedy bude Nicholasa počuť znova. Aj z úst ďalších porotcov zazneli veľké komplimenty a mladý spevák bude nepochybne patriť medzi favoritov súťaže.

Prečítajte si: Britský X Factor našiel novú Whitney: Hlas ako bohyňa a na krku drogový škandál


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: thexfactorusa.com