Ťažko si predstaviť, ako sa môže 25-ročný muž vložiť do pocitov tehotnej ženy. Trochu pochopiteľnejšie to je, ak ide o 25-ročného muža, ktorý je už dvojnásobným otcom. To je aj prípad českého speváka, ktorý si hovorí Voxel a ponúkol singel Těhotná. V skladbe spieva s humorom o ťažkých momentoch obdobia očakávania dieťaťa.

Videoklip k piesni Těhotná bol zverejnený pred niekoľkými dňami a na YouTube sa ihneď dostal do tzv. Trendov, teda najsledovanejších nových videí v Čechách. "Pieseň vznikala postupne behom tehotenstva mojej ženy, keď som sa snažil byť po ruke a vcítiť sa do nej. A ako som sa tak vciťoval a vciťoval, začal som si spievať pesničku od Macklemora a do nej som napasovával nový text s tehotenskou tématikou," opisuje pôvod skladby Václav Lebeda alias Voxel

"Se zblázním, jestli to takhle půjde dál. Já chtěla jsem jen autogram a teď jsem těhotná. Se zblázním, na co sis to tenkrát hrál, když jsi říkal "neboj lásko moje, já si pozor dám," spieva sebakriticky Voxel vo svojom singli. A svojej úlohy "tehotnej ženy" sa chopil s absolútnym nasadením, ktoré však obdobie tehotenstva skôr paroduje. "Jedno dítě brečí a já se zas válím v křečích. Růže, dárky, vyznání, tak tím mě neobměkčíš. Cítím že to přichází, tak teď babo raď.. sakra proč nemůže pro jednou bejt v jinym stavu chlap?"


Rodinný videoklip

Občas svoju "tehotenskú" skladbu potom zahral na koncertoch a na jeho prekvapenie sa dočkala veľkého úspechu. "Asi rok potom som konečne napísal aj vlastnú hudbu a song bol na svete," vraví Voxel, ktorý sa rozhodol aj do videoklipu obsadiť vlastnú rodinu. Napokon práve jeho rodinná situácia ho priviedla k napísaniu piesne.

"Do klipu som obsadil okrem iných aj kamaráta Pokáča a (už pomaly tradične) väčšinu svojej rodiny -  manželku aj dvoch synov. Prečo by som predsa hľadal niekoho cudzieho, keď sa klip týka priamo našich zážitkov a prežitkov," dodáva spevák, ktorý si nakrúcanie videoklipu s rodinou veľmi pochvaľuje. 


Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: PR