Skladby k filmom sa v posledných rokoch tešia veľkému úspechu. Za spomenutie určite stoja snímky Veľký Gatsby, Zrodila sa hviezda či Najväčší showman. Pre hudobníka je vždy výzvou nahrať pieseň, ktorá sa hodí k filmu, vystihne jeho atmosféru, a zároveň zapadne do jeho tvorby. Túto príležitosť teraz dostala aj Bebe Rexha.

Fanúšikovia čoraz úspešnejšej speváčky sú u nej zvyknutí najmä na tanečné skladby, ktoré s úspechom rotujú v rádiách a na diskotékach. Mnoho ľudí pritom možno ani nevníma mimoriadne špecifickú farbu hlasu, ktorou Bebe Rexha disponuje. Tú teraz naplno využila vo svojej novej skladbe You Can't Stop The Girl, ktorú naspievala pre disneyovku Vládkyňa zla 2, v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie. Novinka mala premiéru v kinách tento týždeň (17.10.), skladbu s videoklipom speváčka zverejnila pár dní predtým.

Práve vďaka spojeniu s populárnym filmom má balada potenciál, aby sa stala hymnou všetkých dievčat, ktoré nedodržiavajú nastolené ideály a pravidlá v spoločnosti. "Nemôžete zabrániť dievčaťu v odchode. Nemôžete zabrániť svetu, aby o tom vedel. Pravda vás oslobodí," znie v refréne.

 
Tvorcovia videoklipu si zaslúžia plus za to, že sa im podarilo preniesť rozprávkový svet do skutočného sveta aj inak, ako len prostredníctvom záberov z filmu, ktoré sa vo videu objavia. Bebe sa síce pred kamerou podobne ako Angelina premení v to zlé, nevítané dievča z rozprávkového sveta, no zároveň sledujeme príbeh obyčajného dievčaťa z predmestia, ktoré si obuje tenisky a naprieč Los Angeles vedie skupinu odvážnych žien.

"Skúšajú zostreliť anjelov. Snažia sa im strhnúť krídla, takže teraz nemôžu lietať. Ale ona je tak odvážna, rovnako ako tornádo," spieva Bebe Rexha popri tom, ako mesto sužujú ničivé explózie. Motivačnú pieseň už blondínka stihla predstaviť aj naživo, počas svojho vystúpenia na festivale Rock In Rio 2019.

"Raz v noci som bola v štúdiu a dopočula som sa o tom, akú vlnu kontroverzie vo svojom tenisovom outfite vzbudila Serena Williams. Bola som tak inšpirovaná. Dúfam, že táto pieseň dá trochu odvahy každému dievčaťu, ktoré to potrebuje." napísala Bebe na svojom Instagrame.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/beberexha

Súvisiaci interpreti: Bebe Rexha