Odkedy Mikolas Josef v roku 2018 obsadil vo finále Eurovízie skvelé 6. miesto, zbieral jeden úspech za druhým, získal si fanúšikov na celom svete a všetky jeho single majú na Youtube a v digitálnych hudobných službách milióny prehratí. Od novembra 2019, kedy vyšiel hit Colorado, si však museli fanúšikovia na ďalšiu novinku počkať až doteraz.

Jeden z najinšpiratívnejších českých umelcov novej generácie sa okrem historicky najlepšieho umiestnenia Českej republiky v Eurovízii a úspešných videoklipov môže pochváliť aj tým, že sa objavil na obálke časopisu Elle Man. V českej verzii magazínu Forbes ho zase zaradili do prestížneho zoznamu "30 pod 30" - tridsiatky úspešných osobností, ktoré ešte nemali 30 rokov. 

V čerstvo odpremiérovanom singli s kurióznym názvom Lalalalalalalalalala Mikolas Josef rázne odmieta falošné vzťahy, ktorým sa verejne známi ľudia môžu vyhnúť len ťažko. Spevák a skladateľ predstavil chytľavú novinku spolu so svojím doposiaľ najtemnejším videoklipom, ktorý dobre korešponduje so súčasnou pandemickou dobou.


"Singel je reakciou na súčasnú zložitú dobu, je o odmietaní neúprimných vzťahov, takzvaných fake love, o odmietaní falošného sveta sociálnych sietí, ale tiež o zložitej situácii umelcov v dobe, keď je ohrozená ich existencia a neprichádza pre nich žiadne skutočné riešenie," vysvetľuje 25-ročný hudobník, ktorý je v niektorých záberoch dokonca zaliaty krvou. O svoju budúcnosť na popovej scéne sa však určite obávať nemusí. Jeho kariéra sa po rokoch tvrdej práce ešte len rozbieha a má to aj z hľadiska úspechu na medzinárodnom poli našliapnuté naozaj dobre.

"Mikolas má zaujímavý príbeh. Kariéru začal hraním na ulici - buskingom, pracoval tiež ako model pre značky Prada, Diesel a podobne. Na tvorbu hudby a výrobu videoklipov si zarábal upratovaním kancelárií. Dnes je veľmi úspešným hudobníkom, ktorý má 52 miliónov streamov v rámci jeho Top 10 populárnych singlov a viac ako 100 miliónov pozretí na Youtube. Kariéru si vybudoval vlastným písaním hudby a textov, ako aj réžiou a choreografiou klipov," hovorí hudobníkov slovenský manažér Dalibor Frankovič.

Prečítajte si rozhovor: Český objav Mikolas Josef roky čistil záchody. Dnes má fanúšikov po celom svete


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe speváka www.mikolasjosef.com.