Organizátori rakúskeho festivalu Frequency, ktorý sa bude konať 14. až 16. augusta v St. Pöltene, dnes zverejnili prvú várku potvrdených interpretov. Fanúšikovia sa okrem mien spomenutých v titulku môžu tešiť aj na Placebo, domáca hviezda Parov Stelar Band alebo Ska-P.

Celkovo bolo dnes potvrdených až 14 mien, ktoré sa predstavia na 14. ročníku festivalu - medzi nimi aj Jimmy Eat World, Prinz Pi, Kadavar, Wilkinson, Congorock, Milk Drinkers, The Young Punx a Dubuque.

Skupina Placebo sa na festival vráti po dvoch rokoch a fanúšikom vynahradí nepríjemný šok z ročníka 2012, kedy bol koncert už po prvej pesničke kvôli zdravotným ťažkostiam speváka Briana Molka zrušený. Tento rok však kapela vydala vydarený album Loud Like Love a na turné k nemu ukázala, že je v dobrej forme. Prečítajte si reportáž z novembrového koncertu v Prahe

Pozrite si, ako to vyzeralo na Frequency tento rok:


Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse, v roku 2011 Foo Fighters, vlani The Cure a tento rok System Of A Down.

Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli interpreti ako Oasis, Kasabian, Rise Against, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, LCD Soundsystem, NOFX, La Roux, Weezer, The Specials, Nick Cave and The Bad Seeds, Franz Ferdinand, Skunk Anansie, Morrissey, Beady Eye, The Chemical Brothers, R.E.M., Ed Sheeran, The Black Keys, The Killers, Korn, The xx, Lykke Li, Wilco, Bush, Hot Chip, Travis, Justice, Nine Inch Nails alebo The Roots.

Zdroj: SITA (Frequency.at, archív)
Foto: AP Photo/ Steve Ruark

Súvisiaci interpreti: Blink-182, Queens of the Stone Age