Najväčší rockový open-air festival na Slovensku zverejnil ďalšie z mien, ktoré sa predstavia počas jeho 11. ročníka. Na Topfest dorazí metalová stálica Sabaton a podľa vlastných slov chystá nezabudnuteľné energické vystúpenie.

Švédska formácia Sabaton, ktorá sa za posledné roky vypracovala medzi špičku vo svojom žánri, zamieri už o pár mesiacov opäť na Slovensko. Kapela svojich fanúšikov poteší už v úvodný deň festivalu, ktorý sa uskutoční od 26. do 28. júna 2014 na letisku v Piešťanoch. Podľa informácií od organizátorov má v programe vyhradený večerný slot po koncerte českého Kábatu.

Priaznivcom metalu netreba Sabaton zvlášť predstavovať. Škandinávska skupina sa sformovala v roku 1999 a odvtedy má na konte šesť štúdiových albumov. Kapela aktuálne pozostáva z piatich členov, konkrétne ju tvoria spevák Joakim Brodén, basgitarista Pär Sundström, gitaristi Chris Rörland a Thobbe Englund, a bubeník Hannes van Dahl.

Sabaton žne úspechy nielen doma vo Švédsku, ale prakticky po celej Európe – hral už na viacerých najväčších festivaloch. V domovskej krajine si metalové zoskupenie dokonca založilo svoje vlastné podujatie. V tomto roku sa populárna skupina predstaví aj ako predskokan na viacerých vystúpeniach legendárnych Iron Maiden.


Aktuálne potvrdenými účinkujúcimi na 11. ročníku festivalu Topfest sú okrem Sabatonu aj 30 Seconds to Mars a Kabát, no nebudú chýbať ani mená ako Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Zóna A, Desmod, Heľenine oči či Zuzana Smatanová. Najnovším prírastkom v zostave festivalu je česká pop-rocková skupina Mandrage.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Facebook.com/sabaton

Súvisiaci interpreti: Sabaton