BRATISLAVA 13. augusta (SITA) - Najznámejší českí a slovenskí umelci budú spievať šansón v romantickom prostredí Lisztovej záhrady.

Vo štvrtok 16. augusta sa v prvom podujatí série šanson.cz - šansón.sk predstaví jedna z najvýraznejších slovenských predstaviteliek tohto hudobného žánru Alena Čermáková so svojou skupinou. Agentúru SITA o tom informoval Marcel Šustek z Univerzitnej knižnice v Bratislave.

Ďalšie tri podujatia cyklu šanson.cz - šansón.sk sa uskutočnia v piatok, sobotu a v nedeľu. V piatok sa predstavia protagonistka moderného českého šansónu Ester Kočičková & Lubomír Nohavica. Šansónový večer enfant terrible českej umeleckej scény sa v prípade nepriaznivého počasia uskutoční v Koncertnej sieni Klarisky.

V sobotu bude hrať noblesný klasik slovenskej šansónovej scény Zoro Laurinc so skupinou.

V nedeľu sa návštevníci môžu tešiť na podujatie Světlana Nálepková zpíva Marlene Dietrich, hrať bude Blue Angel Memory Band Jiřího Toufara. Populárna česká herečka a speváčka so skupinou sa predstaví v pôvabnom programe šansónových melódií, kostýmov a atmosféry tridsiatych a štyridsiatych rokov minulého storočia.

Vstupenky sú pre verejnosť k dispozícii 13. až 15. augusta od 13:00 do 17:00 vo Výstavnej sále na Michalskej 1 a hodinu pred koncertom pri vstupe do Lisztovej záhrady. Vstup je zadarmo. Všetky koncerty začínajú o 20:00.

Cyklus, ktorý je súčasťou Kultúrneho leta, sa uskutočňuje v spolupráci Multifunkčného kultúrneho centra Univerzitnej knižnice v Bratislave s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom.


Zdroj: SITA