Najúspešnejší biely raper Eminem pripravuje po troch rokoch nový štúdiový album. Piaty album tohto kontroverzného chlapíka z Detroitu by mal vyjsť už čoskoro.

Napriek tomu, že už kolovali reči o Eminemovom predčasnom odchode do hudobného dôchodku, 34-ročný raper vydaním mixtejpu 'The Re-Up' i kolaboráciou na Akonovom hite 'Smack That' tieto dohady odvrátil. A podľa najnovších informácií z jeho kuchyne intenzívne pracoval aj na novom albume s názvom 'King Mathers', ktorý by mohol vyjsť už tento rok.

Producent Swizz Beats v júli prezradil, že pracoval s Eminemom na nových veciach ale poznamenal: "Nikomu nepovie, že pracuje na novom albume, ale ja vám to poviem: robí novú hudbu." Nedávno to potvrdil aj sám Eminem pre rádio New York’s Hot 97: "Stále pracujem, stále som v štúdiu. Teraz je to dobré, mám podporu vydavateľstva. Aspoň na chvíľku nemusím riešiť negatívne veci... prešiel som cez nejaké problémy v súkromí, takže je to dobré." Povedal tiež, že by ten album vydal kľudne aj "hneď zajtra", keby to bolo možné.

Posledný Eminemov album s názvom 'Encore' vyšiel v roku 2004 a za prvé tri dni sa ho predalo vyše 700 000 kópií.

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au