Rocková skupina, založená v roku 1976, ktorá od polovice osemdesiatych rokov patrí medzi najpopulárnejšie rockové skupiny na svete, je pripravená prekvapiť svojich fanúšikov a celý hudobný svet úplne novým zvukom.

U2 plánujú veľký posun od svojej tradičnej hudobnej tvorby, ako ju poznáme, a chcú skúsiť niečo úplne nové. Írski hudobníci sa rozhodli pre zmenu po tom, ako tento rok strávili istý čas v Maroku a spolu so svojimi priateľmi Brianom Enom and Danielom Lanoisom vyprodukovali pre nový album U2 nezvyčajné zvuky.

Skupina sa nechala inšpirovať africkými spevákmi na náboženskom hudobnom festivale vo Fez, v Maroku, kde počuli a divili sa nad zložitými hlasovými vzorcami spevákov.

Kapela je momentálne na juhu Francúzska, kde pracujú na albume, ktorý by mal obsahovať veľa tanečných prvkov a už spomínané africké vplyvy. U2 nakoniec dodali, že neopúšťajú svoju predchádzajúcu tvorbu, len chcú skúsiť nové výzvy a v podstate budú pokračovať vo svojej priekopníckej hudobnej ceste.

Keby sa U2 rozhodli radikálne zmeniť svoj hudobný štýl, asi by nespravili dobre, keďže za necelých tridsať rokov svojej existencie skupina U2 získala 22 cien Grammy (viac, ako u iných rockových skupín) a bolo predaných viac ako 170 miliónov kópii hudobných nosičov. Na druhej strane, ako zabehnuté meno s množstvom verných fanúšikov, si môžu dovoliť vniesť do svojej tvorby niečo nové.

Zdroj : music-news.com , wikipedia