Jay-Z je pripravený opustiť svetoznáme vydavateľstvo pre pokračujúce rozpory a nezhody.

Vyjednávania ohľadom nového kontraktu rapovej megahviezdy s vydavateľstvom, kde je Jay-Z zároveň prezidentom aj najväčšou hviezdou, údajne stroskotajú na značne prehnaných finančných požiadavkách rapera.

Zdroj z prostredia vydavateľstva pre noviny New York Daily News povedal: "Požadoval veľké, veľké peniaze od vlastníka Def Jam (tým je spoločnosť Universal Music) a daná čiastka absolútne nespĺňala realitu dnešného hudobného priemyslu."

L. A. Reid, výkonný riaditeľ vydavateľstva Island/ Def Jam Records a jeho šéf Doug Morris sa zhodli, že raperove požiadavky sú prehnané aj z toho dôvodu, že až príliš času strávi na rôznych turné a vystúpeniach.

"Každý vie, že stretnúť ho v kancelárii je takmer nemožné. Všetci v Universal ho zbožňujú, ale bolo by neospravedlniteľné dať mu toľko peňazí, keď pre oživenie spoločnosti musí byť prepustených množstvo ľudí."

Avšak priatelia Jay-Z – ktorému súčasná zmluva vyprší na konci mesiaca – správy o raperovom odchode z vydavateľstva vyvrátili.

Jeden z nich povedal: "Rokovania stále prebiehajú. Rozhovory budú pokračovať, keď sa Jay-Z vráti do New Yorku. Ľudia z vydavateľstva majú záujem na tom, aby z Def Jam neodchádzal."

Spevák, ktorý sa pred nedávnom predstavil aj slovenskému publiku, strávil tento týždeň v Paríži, kde oslavoval svoje 38 narodeniny v známom kabaretnom klube Crazy Horse.

Zdroj : music-news.com