Práve v týchto dňoch prichádza do obchodov debutový album žilinskej formácie The Swan Bride, ktorá je v súčasnosti jednou z mála slovenských kapiel, ktoré si ku charakteristike hraného žánru píšu slová indie a rock'n'roll.

Súčasná zostava Maťo (spev), Kačo (gitara), Fuxo (basgitara) a Mišo (bicie) vznikalo postupne z iných formácii, avšak práve štýl príznačný pre dnešnú britskú scénu spolu s kombinovaním rôznych prvkov, ako klasická hudba alebo španielske rytmy, sa stal tým pravým a jediným pre mladé žilinské kvarteto.

Ovplyvnení muzikou melancholického Bright Eyes, pesničkárstvom Toma Waitsa, legendami punku či new-wave a atmosférou starých hororových filmov, podarilo sa im cez MySpace ponúknuť širšej verejnosti zopár songov, ktoré sa osvedčili aj na lokálnych koncertoch. Kontakty dali kontakty, fanclub sa postupne rozrastal a aj vystúpenia prekročili hranice okresu, či dokonca republiky. Predstavili sa napríklad v Klube Blanice v Prahe, na Staromestských slávnostiach v domácej Žiline, na podujatí Festiválek v Slavičíne, a pod.

V júni sa The Swan Bride chopili šance a pustili sa do nahrávania prvého EP. Konečný produkt s názvom 'Monsters In Your Drawers' s nezvyčajným kresleným bookletom a textami zaoberajúcimi sa schizofrenickými pocitmi, opileckými úletmi či problémami so zaradením sa do súčasnej spoločnosti, sa krstil v žilinskom Kozel pube 20. októbra 2007 a za krstného otca bol vyhlásený Medveď (Para, Sako).

Vydanie EP sa stalo v pozitívnom zmysle slova zlomom pre kapelu. Informácie o The Swan Bride sa objavili v médiách (denníky, webové portály a rádiá, televízia Patriot, týždenník .týždeň) a ich pesničky zaradili do programu aj alternatívne orientované Radio_FM či pražské Radio 1. Kapela plánuje v najbližšej dobe veľké množstvo koncertov po celom území Slovenska a Čiech a najmä účasť na letných hudobných open-air festivaloch.

EP 'Monsters in your Drawers' uvádza v týchto dňoch do distribúcie vydavateľstvo Wagon Records.

Zdroj: Wagonrecords.com